Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Topošās māmiņas aicinātas izmantot „Gaidību 4dienu" jaunumu

Natālija Baškirova, 23.11.2010. 12:37

Tirdzniecības centrs „Domina" katra mēneša pēdējā ceturtdienā vienkopus pulcē vairākus desmitus grūtnieču. Arī 25. novembrī plkst. 11.00 ikviena topošā māmiņa tiek laipni gaidīta „Dominā", lai draudzīgā gaisotnē ar nozares speciālistiem pārrunātu aktuālos grūtniecības jautājumus un izmantotu īpašo novembra papildu piedāvājumu – bezmaksas diagnostiku striju profilaksei un terapijai.

Pirms izmantot diagnostikas pakalpojumus, topošās māmiņas, kā ierasts, varēs gūt jaunas zināšanas informatīvajā bezmaksas seminārā plkst. 11.00 pie kafejnīcas „Vairāk saules".

Āda ir tā, kas īpaši reaģē uz jaunajām pārmaiņām sievietes dzīvē, tādēļ grūtniecības laikā var parādīties „grūtniecības maska" jeb brūni pigmenta plankumi uz ādas pieres rajonā un ap acīm. To vairāk novēro sievietēm ar tumšāku ādas tipu un pēc 30 gadu vecuma. Pigmentācijas intensitāte un tās izzušanas ātrums katrai sievietei ir individuāls. Tādēļ 25. novembrī skaistuma klīnikas „4. Dimensija" kosmētiķe Ilze Actiņa konsultēs par ādas pigmentiem pirms un pēc grūtniecības, piedāvās dažādus risinājumus to mazināšanai.

Sadaļā „Veselīgas grūtniecības padomi" zobārste Signe Kramiņa topošajām māmiņām skaidros, vai zobu labošanu grūtnieces var veikt arī bērniņa iznēsāšanas periodā vai tomēr to ieteicams atlikt uz vēlāku laiku. Šajā sadaļā padomus sniegs arī dūla Katrīna Puriņa, kura konsultēs par grūtnieču veselīga uztura priekšnoteikumiem. Pilnvērtīgs uzturs ir veselības stūrakmens, turklāt dzīvē mēdz būt periodi, kad uzturam būtu jāievērš pastiprināta uzmanība. Viens no šādiem dzīves posmiem sievietes mūžā ir grūtniecība, jo tās ir pastiprinātas rūpes ne tikai par sevi, bet arī par augošo dzīvībiņu, kas pati vēl nespēj sevi pasargāt. Katrīna Puriņa arī sīkāk pastāstīs, kurām vielām, kādiem produktiem ir īpaša nozīme grūtniecības laikā, lai bērniņš pareizi attīstītos un augtu, atrodoties vēl mātes vēderā.

Sievietēm nelaba dūša grūtniecības laikā nav nekas neparasts, taču tā rada sliktu pašsajūtu. Kā sadzīvot ar nelabumu un justies labāk? Par to „Gaidību 4dienu" apmeklētājām pastāstīs „Veselības centra 4" ginekoloģijas nodaļas vadītāja Inta Dinsberga.

Būtiski jau grūtniecības laikā sagatavoties dzīves posmam, kad bērniņš būs nācis pasaulē. Kļūstot par māmiņu, teju ikvienai sievietei rodas bažas – vai zīdīšana norit pareizi, kā lai es zinu, vai mazulis paēdis pietiekami? Tādēļ sadaļas „Esi gatava mazulim" ietvaros veselības klīnikas „Premium Medical" fizioterapeite Klaudija Hēla sniegs izglītojošu informāciju par pirmo mazuļa zīdīšanas reizi. Savukārt par to, kā droši vadīt automašīnu un pareizi izvietot bērna sēdeklīti, jaunajai māmiņai automašīnā esot divatā ar jaundzimušo, konsultēs „Drošas Braukšanas Skolas" instruktors Andris Pļavenieks.

Semināra noslēgumā topošajām māmiņām tiks piedāvāta arī šī gada pēdējo „Gaidību 4dienu" īpašā tēma par jogas nodarbībām grūtniecēm. Kādēļ šī tēma ir tik īpaša? Tādēļ, ka par to stāstīs speciāliste, kura pati ir grūtniece un jau decembrī gaida ģimenes pieaugumu – viņa dalīsies savā personīgajā pieredzē.

„Mani vienmēr ir interesējis cilvēks - esmu mācījusies psiholoģiju un pedagoģiju. Pagājušā gada aprīlī piedzima mans lielākais skolotājs, mans dēls. Pateicoties viņam, esmu pievērsusies jogai, to ne tikai praktizējot ikdienā, bet arī aktīvi mācoties par skolotāju: „Daya Joga" veselības studijā apgūstu Kundalinī jogas skolotāju apmācības programmu, bet šī gada jūlijā un augustā pabeidzu specializēto Kundalinī jogas skolotāju apmācību par grūtniecību, dzemdībām, pēcdzemdību periodu un bērnu audzināšanu saskaņā ar jogu tradīciju. Ar šīm zināšanām un pieredzi ar prieku un lepnumu vēlos dalīties ar „Gaidību 4dienas" dalībniecēm," norāda jogas nodarbību vadītāja Nam Hari Kaur (Agnese Guļāne).

Pēc teorētiskā semināra noslēguma no plkst. 13.00 bijušajās Tropic Fitness telpās blakus grāmatnīcai „Valters un Rapa" ķermeņa estētikas speciālisti gaidīs ikvienu semināra dalībnieci uz 15 līdz 20 minūšu garu konsultāciju un diagnostiku. To laikā ar speciālām mērierīcēm tiks veikta ādas elastības pārbaude, pēc kuras rezultātiem speciālisti ieteiks pareizu ādas kopšanu mājas apstākļos, kā arī dos padomus pretstriju kosmētisko līdzekļu iegādei un vēlamajām kosmētiskajām procedūrām. Konsultācijas un diagnostiku veiks skaistumkopšanas un medicīnas centra „Wellslim centrs" ķermeņa estētikas speciālistes Linda Bāliņa un Daiga Jansone.

Kā jau ierasts, semināra dienā visām „Gaidību 4dienas" apmeklētājām līdz pat plkst. 16.00 tirdzniecības centrā „Domina" būs iespēja arī izmantot semināra sadarbības veikalu īpašos piedāvājumus un atlaides. Tāpat topošās māmiņas var sagatavot un tirdzniecības centra „Domina" bērnu preču veikalu pārziņā nodot savu raudzību dāvanu vēlmju sarakstu, kas ļaus radiem un draugiem nekļūdīgi uzzināt, kādas dāvanas sagatavot bērniņa raudzībām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV