Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Arī šogad notiks Rīgas restorānu nedēļas

Easyget.lv, 15.01.2014. 15:24

Turpinot Rīgas Tūrisma Attīstības biroja (RTAB) un Pavāru kluba aizsākto projektu “Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga”, arī šogad restorāni saviem apmeklētājiem piedāvās maltītes no katrai sezonai raksturīgiem produktiem, kā arī tiks rīkotas divas Rīgas restorānu nedēļas – pavasarī un rudenī.
Arī šogad notiks Rīgas restorānu nedēļas

Pavasara Rīgas restorānu nedēļa norisināsies no 5.-11.maijam, savukārt rudens Rīgas restorānu nedēļa būs no 13.-19.oktobrim. Kā iepriekš šajās nedēļās restorāni piedāvās nobaudīt īpaši izstrādātas trīs ēdienu maltītes par pievilcīgu cenu.

“Pagājušajā gadā Rīga kā Baltijas gastranomijas galvaspilsēta sevi pilnībā attaisnoja – restorānu nedēļās tika pasniegtas vairāk nekā 10 tūkstoši īpašo piedāvājumu. Tas liecina, ka ne vien tūristi, bet arī vietējie iedzīvotāji iepazīst restorānu kultūru. Pozitīvi, ka Rīgas restorānu nedēļa, kas tiek organizēta projekta “Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga” ietvaros, iedvesmo ne vien galvaspilsētas šefpavārus – par līdzīgiem projektiem sāk runāt arī citās Latvijas pilsētās. Tāpat šogad sadarbībā ar restorāniem un kafejnīcām turpināsim piedāvāt pilsētas iedzīvotājiem un viesiem katrā sezonā atklāt un nobaudīt īpašus Latvijas virtuves ēdienus, ko šefpavāri pagatavos no katram gadalaikam raksturīgiem vietējiem produktiem, kas izvēlēti konsultējoties ar Pavāru klubu,” skaidro RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.

Pavasara mēnešos (marts – maijs) tiks gatavoti īpaši mūsdienu Latvijas virtuves ēdieni no kazas siera, zaķskābenēm un bisītēm. Vasaras ēdienkartēs (jūnijs – augusts) piedāvās zirņus, vēžus un ērkšķogas. Rudens mēnešos (septembris – novembris) restorānu ēdienkartēs varēs atrast aronijas, medu un Baltijas buti, savukārt ziemā (decembris – februāris) garšas kārpiņas tiks lutinātas ar ēdieniem, kas pagatavoti no pākšaugiem, pētersīļa saknes un teļa aknām.

Projekta “Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga” mērķis ir stiprināt Rīgas kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētas tēlu un vienlaikus veicināt restorānu kultūras attīstību Rīgā. Tāpat kā 2013.gadā, arī šogad, uzņemot Rīgā ārvalstu žurnālistus, īpašs akcents tiks likts uz Latvijas galvaspilsētas gastronomisko piedāvājumu.

Kopumā projektā 2013.gadā piedalījās vairāk nekā 30 restorāni un kafejnīcas.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV