Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Latvijas Universitātē būs skatāms Portugāles filmu cikls

LU Preses centrs, 10.02.2009. 23:56

Portugāles vēstniecība Latvijā, Kamoinša Institūts (Instituto Camões, Portugāle) un Latvijas Universitāte organizē filmu ciklu, kura laikā no 18. līdz 25. februārim tiks demonstrētas Portugāles mākslas filmas. Kopumā tiks izrādītas 6 filmas, ieeja – bez maksas.
Latvijas Universitātē būs skatāms Portugāles filmu cikls


Filmu cikla atklāšana ar Portugāles Vēstnieka uzrunu un pirmais filmas seanss notiks trešdien, 18.februārī plkst. 18:00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā, Raiņa bulv. 19. Tajā kā pirmā tiks demonstrēta režisores Rikelas Freires filma “Saplēšana”, bet plkst. 20:00 režisora Artura Duartes filma “Zvaigznes Lauva”.

20.februārī plkst. 18:30 tiks demonstrēta režisora Žuao Nikoau daudzu festivālu uzvarētāja īsfilma “Plēsējs”, bet plkst. 19:15 slavenā režisora Manuela di Oliveiras kinolente “Abrahama ieleja”. Filmu cikla pēdējā dienā, 25.februārī plkst.18:00 tiks izrādīta režisora Fernando Lopeša filma “Stāsts par labajiem sliktajiem”, bet plkst. 19:30 cikls tiks noslēgts ar vēl vienu Manuela di Oliveiras filmu “Non jeb veltīgā vara”.

Šis ir otrais filmu cikls, ko trīspusējas sadarbības rezultātā piedāvā Portugāles vēstniecība Latvijā, Kamoinša Institūts un Latvijas Universitāte, pirmais tika demonstrēts 2008.gada februārī, un tajā bija skatāmas piecas filmas no portugāliski runājošajām valstīm - Portugāles, Brazīlijas un Gvinejas – Bisavas.

Visas filmas tiks rādītas Latvijas Universitātes Mazajā aulā Raiņa bulv. 19. Filmas ar subtitriem angļu valodā, bez tulkojuma latviešu valodā. Ieeja – bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV