Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

"Nokia's extreme" pastaigas stilā

Mārtiņš Vaters, 16.04.2007. 15:00 | komentāri (2)

Par "Nokia Extreme Andrejsalā" rezultātiem jau tika ziņots, tāpēc šeit komentārs par to, kā tas viss izskatījās no malas...
"Nokia's extreme" pastaigas stilā
Daudz un dažādas mūzikas, daudz un baudāma ekstrēmā sporta, vizuālā māksla uz vidē, foto un video, ... – „NOKIA EXTREME”!

Ierodoties pasākuma norises vietā, nevarēja neievērot šo krāsaino pūli, sen vienā vietā nebija manīts tik daudz vizuālās un muzikālās mākslas, kā arī ekstrēmā sporta izsalkuši jaunieši. Laikam likuma robežas ap šo pasākuma oreolu bija padzisušas – jo redzot trīspadsmit, iespējams vecāku, gadus jaunu dāmu ar „aliņu” rokās, streipuļojot uz skatuves pusi, bija normāla un bieža paradība! Viņa – pēc tā – kas bija „iekritis” acīs, noteikti nebija vienīgā/-ais eksemplārs. Bet tas noteikti nav tas baudāmākais – ko redzēt tiem, kas atnākuši pastaigas pēc.

Jauniešu staigājošo, skrienošo un ripojošo plūsmas uz Andrejsalas pusi virzījās no visām debespusēm. Ienākot pasākuma „placī” caur nelielu zilgani pelēcīgu Nokia’s piepūšamu arku, tālumā acīm paveras skatuve un stalažu meistarojums, kas vēlāk izrādās snovbordistu nobrauciena konstrukcija, labajā pusē telts – kurai blakus neliela „bilžu žautuve”, uz kuras karājas bildes – kuras safotografētas pasākuma norises laikā, tālāk liels angārs, kurā ieejot redzams mazs filmēšanas paviljonus, šeit, savukārt, pārģērbti jaunieši izpaužas īsfilmu veidošanā. Paviljoni iekārtoti dažādi, guļamistaba, kurā „gotu” meitene stenēja, bet, kas ar to tika pateikts, īsti saprast nevarēja. Bija arī „telpiņa”, kurā visas sienas bija vienās rūtiņās un izskatījās pēc tāda soclaiku dzīvoklīša – vienā paviljonā bija ģitāra, kurā noteikti varēja pafilmēt kādu hipiju skvotu!

Virzoties tālāk pa angāru, acīm pavērās arī „chill-out” zona, kurā uz zemes izklātām sedziņām un spilveniem bija sasēduši un sagūluši miera gribētāji. Acu augstumā karājās dažāda izmēra un krāsu paletes, bet tomēr par vienu tēmu, tējkanniņu un arbūzu gleznas, vēl vienu darbiņu varēja vērot tapšanas stadijā, kuru ļoti enerģiski zīmēja – gleznoja, kāda sieviete.

Pasākuma plača pretējā pusē bija iespēja palēkāt uz piepūšamā batuta, ko arī labprātīgi izmantoja daudzi lēkāt gribētāji – tālāk uz priekšu bija triālām un bmx paredzēta lēkājam vieta, ap kuru pulcējās ļoti lielas skatītāju masas, gandrīz vai tikpat lielas kā pie skatuves, bet tas brīžiem.

Aizejot līdz vienai no slavenākajām Andrejsalas vietām „Dirty Deal cafe”, varēja dzirdēt pavisam neuzkrītošu elektronisko mūziku, pie kuras pulcējās tie cilvēki, kuriem ekstrēms aprobežojas ar mierīgu papļāpāšanu un vasaras raibumu ķeršanu siltajā pavasara saulītē. Miers.

Dienas otrajā pusē sākās ekstrēmo sporta veidu fināla pasākumi. Uz mākslīgā kalna viens pēc otra nobraucienus veido divpadsmit dažādu snovborda klubu pārstāvji. Kā „spicākais” izrādās „Teikas Gaisma” trijotne. Kuri saņēma dāvanā mobilos telefonus no Nokia. Pie bavām ekstrēmisti tika pateicās skatītāju skaļajām ovācijām, jo tieši tā tika noteikts uzvarētājs.

Tā staigājot un pētot, kāds noteikti atrada arī vietiņu sev, bet tiem, kam “bērnu svētkos” apnika vērot mūsu nākamās paaudzes aptrakušo balstu, bija jādodas mājup, jo laiks tomēr bija visai pavēss...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV