Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Ropažu novada Kultūras un izglītības centrā būs skatāma gruzīnu mākslinieka Nugzar Kahiani gleznu izstāde

Agnese Cukmača, 12.05.2009. 11:04

No 18.maija Ropažu novada Kultūras un izglītības centra izstāžu zālē būs apskatāma pasaulē slavenā gruzīnu mākslinieka Nugzar Kahiani gleznu izstāde.
Ropažu novada Kultūras un izglītības centrā būs skatāma gruzīnu mākslinieka Nugzar Kahiani gleznu izstāde

Nugzar Kahiani dzimis Gruzijā 1952.gadā. Viņš mācījies Nikoladzes Mākslas koledžā (Nikoladze Art College) Gruzijā, bet kā metālmākslinieks beidzis Muhinas institūtu (Mukhina Institute) Sanktpēterburgā. Strādājies ar akmeni, arī serdoliku un oniksu, bet viņa dvēsele tiekusies pēc spilgtām un vētrainām krāsām. Tas ir bijis galvenais iemesls, kādēļ mākslinieks sācis nodarboties ar gleznošanu.

Sākotnēji viņa gleznas bijušas vienkāršas, atturīgas, ar pieklusinātu tonālo gammu. Attēli veidoti, izmantojot krāsu nianšu un pustoņu spēli. Tik rūpīga krāsu izmantošana attīstījusi redzes "garšu", asumu un izsmalcinātību. Pamazām uzkrājot pieredzi, viņa gleznas ieguvušas pārliecinātību un briedumu, kas zied krāsu mirdzumā.

Nugzar Kakhiani ir izcils un atpazīstams mākslinieks. Viņa misija ir skaistākas un maigākas pasaules veidošana. To pierāda viņa kuplais gleznu izstāžu skaits un ne mazums valstis, kurās mākslinieka darbi pabijuši un mājo joprojām.

Nugzar Kahiani ar saviem darbiem jau kopš 1987.gada piedalījies izstādēs Berlīnē, Atēnās, Londonā, Floridā, Sanktpēterburgā, bet šobrīd mākslinieka darbi privātās kolekcijās atrodas Vācijā, Francijā, Beļģijā, Spānijā, ASV, Japānā, Grieķijā, Īrijā, Zviedrijā, Anglijā, Izraēlā, Polijā un Krievijā.

Vairāk par mākslinieku uzziniet www.kahiani.spb.ru/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV