Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šonedēļ sākas Jaunā cirka kompānijas XY viesizrādes Kurzemē

Gundega Laiviņa, 18.05.2009. 22:30

Šīsnedēļas nogalē, 23. un 24. maijā, Ventspils jaunā teātra nama „Jūras vārti” atklāšanas programmā īpaši viesi – jaunā cirka kompānija XY (Francija) ar izrādi „Pacel mani!”. Pēc izrādēm Ventspilī cirka mākslinieki dosies uz Liepāju un 26. maijā uzstāsies Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē.
Šonedēļ sākas Jaunā cirka kompānijas XY viesizrādes Kurzemē

Kompānijā XY darbojas seši vadošie Francijas akrobāti, kas apbur ar lielisku horeogrāfiju un tehniku.  Izrādē „Pacel mani” viņi veic elpu aizraujošus lēcienus un met kūleņus, būvē piramīdas un torņus, pārsteidz ar neticamu plastiku un līdzsvara izjūtu. Izrādē, kas stāsta par ceļošanu un satikšanos, stāstus uzbur nevis vārdi, bet akrobātu ķermeņi un kustības, pāris vecu čemodānu, trīs ozolkoka dēļi un brīnišķīga gaismu partitūra.  Tā ir sešu mākslinieku asprātīga, aizraujoša un savstarpējas uzticēšanās pilna saspēle. Izrādes veidotāji un dalībnieki no Lommas Augstās cirka skolas atklāj, cik daudz jauna joprojām iespējams izgudrot un izpildīt akrobāta profesijā.

Jaunais cirks, ko skatītājiem piedāvās kompānija XY, ir radies Francijā un, atšķirībā no tradicionālā cirka, neizmanto dresētus dzīvniekus un atsevišķu numuru demonstrēšanas vietā veido izrādes, kas apvieno cirka, mūzikas, teātra un dejas elementus. Latvijā līdz šim jau esam rādījuši vairākas jaunā cirka izrādes – Cirque ici „Noslēpumu”, Žeroma Tomā „Jokdarus” un Le Cirque Desaccorde „Pēc lietus”, kas guvušas lielu skatītāju atsaucību gan Rīgā, gan Ventspilī un Daugavpilī.

Izrādes Ventspils teātra namā „Jūras vārti” notiks 23. un 24. maijā plkst. 18:00, bet Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē – 26. maijā plkst. 19:00. Mēs aicinām uz izrādi visus, kas vēlas iepazīt Francijas jauno cirku – gan bērnus (iesakām no 6 gadiem) un viņu vecākus, gan jauniešus un pieaugušos.

Izrāde ir bez teksta un ilgst vienu stundu.

Biļetes uz izrādēm Ventspilī (Ls 3 līdz Ls 5) Biļešu Paradīzē un Jūras vārtu kasēs.

Biļetes uz izrādi Liepājā (Ls 5, skolēniem, studentiem un pensionāriem – Ls 3) Biļešu Servisā un Liepājas Olimpiskā centra kasēs.

Pirmskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas visās izrādēs.

Informācija, bildes un video http://www.theatre.lv/index.php?parent=648

Kompānijas mājas lapa www.ciexy.com

Kompānijas XY viesizrādes rīko Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Ventspils teātra namu „Jūras vārti”, Liepājas Olimpisko centru un bērnu svētkiem „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV