Svētdiena, 30.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Tālivaldis, Mareks;

Juris Libeks aicina glābt Latgales radio

Maija Upeniece, 19.06.2009. 15:17 | komentāri (1)

26. jūnijā plkst.15.00 Latgales Kultūrvēstures muzeja Izstāžu nama Mazajā zālē (Atbrīvošanas alejā 100a, Rēzeknē) notiks Jura Libeka gleznu izstādes „Glābiet Latgales radio!” atklāšana. Izstāde skatāma līdz 26. jūlijam.
Juris Libeks aicina glābt Latgales radio

Izstādē skatāmi glezniecības darbi ar filosofisku domu caurvītām figurālajām kompozīcijām. Izstādes titulglezna ietver sevī filosofiskas pārdomas par šodienas notikumiem un vērtībām, kad situācija kļūst fons, bet mēs tajā esam figūras vai otrādi. Autors atzīst, ka glezniecībā viņu interesē gan fons, gan figūra. Gleznās gluži kā dzīvē, fons un figūra kļūst vienādi svarīgi, kas viens otru papildina, paspilgtina un uz kopējā fona lieliski izceļ būtiskāko.

Juris Libeks pārstāv Rēzeknes mākslinieku jaunāko paaudzi. Dzimis 1984.gada 19.oktobrī. Pēc Madonas pilsētas ģimnāzijas beigšanas, studējis Rēzeknes mākslas vidusskolā un beidzis vizuāli plastiskās mākslas nodaļu (2004), pēc tam pabeidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles glezniecības nodaļu (2008), un kopš 2008.gada studē Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūrā glezniecības nodaļā.

Jau no studiju sākuma Juris Libeks aktīvi iesaistās mākslas dzīvē. Piedalījies izstādēs Latvijā (Preiļos, Rēzeknē, u.c.) un ārzemēs – ar gleznu „Klusā daba” kļuvis starptautiskā konkursa-izstādes „SESSIO-ART 2008” Baltkrievijā laureāts. Ikgadējā izstādē „Rudens 2007” Latgales Kultūrvēstures muzejā, ar Rēzeknes pilsētas domes atbalstu, no 90 Latgales mākslinieku jaunākajiem mākslas darbiem Jura Libeka glezna „Nakts” tika izvirzīta starp 10 labākajiem iepirkumam muzeja krājumā.

Attēlā: Juris Libeks. Klusā daba, 2008

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV