Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Tiks atklāta mākslinieces Aijas Beatas Rjabovskas izstāde “Smilšu pulkstenis”

Elīna Zuzāne, 30.07.2009. 13:39 | komentāri (1)

Galerijā 21 no 5.augusta līdz 29.augustam būs skatāma mākslinieces Aijas Beatas  Rjabovskas izstāde “Smilšu pulkstenis”
Tiks atklāta mākslinieces Aijas Beatas  Rjabovskas izstāde “Smilšu pulkstenis”

Aija Beata Rjabovska jeb Beata  (1981) ir jauna talantīga māksliniece, kas ieguvusi maģistra grādu glezniecības nodaļā Latvijas Mākslas akadēmijā, tomēr mākslinieces darbi ir vairāk kā gleznas to tradicionālajā izpratnē. Savos darbos Beata izmanto dažādus materiālus, to skaitā stikla pērlītes, tādējādi dažādojot gleznas uztveres piedzīvojuma mirkli.

Beata Latvijas jaunākās paaudzes mākslinieku vidū izceļas ar savdabīgu un īpatnēju radošo izpausmes veidu. Autores pašas radītā tehnika apvienojumā ar simboliskajiem mistificētiem cilvēka tēliem padara Beatas darbus daudzslāņainus un noslēpumainus. Māksliniece stāsta: darbos būtiska loma ir manā iztēlē radītajiem tēliem, kurus dēvēju par Kārdinātājiem. Tās ir bezdzimuma būtnes, kuras tiek tuvinātas cilvēciskām būtnēm pēc to vizuālās līdzības, bet tikai sev raksturīgo sūtību. Kārdinājumi ir neskaitāmi. Kāds nevar atteikties no šokolādes, alkohola, naida vai ceļot prieka. Kārdinātāju būtība ir izteikti duāla, kas to vēl vairāk padara par sabiedrības spoguli. Kārdinājums ir mūžīgs, mainās tikai kārdināmais objekts. Savās gleznās materializēju kārdinājumu Kārdinātāja tēlā, kura vēstījums ir likt skatītājam saskatīt sevi caur šiem simboliskajiem vizuālajiem tēliem. Attēlojot Kārdinātāju tēlus, izmantoju pērļu mozaīkas tādējādi apvienojot juteklisko kārdinājumu ar mūžības klātesamību.

Par izstādes nosaukuma „Smilšu pulkstenis” māksliniece stāsta: divu būtņu, cilvēku vaibstiem tuvinātu seju silueti, kuri tiecoties viens pret otru, veido smilšu pulkstenim raksturīgo apveidu. Smilšu pulkstenis ir šī laika skaitīšanas ierīce, kura, lai varētu funkcionēt, aizvien no jauna ir jāapgriež, tādējādi to pielīdzinot cikliskam mūžīgam atkārtojumam - dzīvei kā mūžīgamriņķojumam, kuru cilvēks arvien izaicina.

Aijas Beatas Rjabovskas izstāde „Smilšu pulkstenis” būs skatāma Galerijā 21 no 5.augusta līdz 29.augustam Galerijā 21, Z.A. Meierovica bulvārī 6.

Galerijas 21 darba laiki augustā no otrdienas līdz piektdienai no 12 – 18.

Papildus informācija www.galerija21.l

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV