Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

AB dambis pārvērtīsies par Kino salu

Inga Uldriķe, 20.08.2009. 18:30

Augusta pēdējā nedēļā no 24. līdz 28. augustam uz AB dambja, no kura paveras skats uz Vecrīgas panorāmu, tiks ierīkots brīvdabas kino, kas rīdziniekiem un tās viesiem katru vakaru piedāvās īpaši atlasītas kino programmas no sešām pasaules valstīm – Vācijas, Zviedrijas, Polijas, Francijas, ASV un Japānas.
AB dambis pārvērtīsies par Kino salu

24.augustā tiks rādītas vairāk kā 40 īsfilmas no Vācijas starptautiskā īsfilmu festivāla Shoot Goals! Shoot Movies! Tās izvēlētas no 2006 FIFA World Cup TM un Berlinale Talent Campus rīkotā konkursa, kurā piedalījās vairāk kā 600 filmu autori. Šīs filmas apvieno kaislība pret futbolu- spēli, sportu un dzīvesveidu.

25.augustā kino mākslas baudītājiem tiks piedāvāta iespēja iepazīties ar Polijas neatkarīgā kino festivāla Film Podlasie in Attack filmām, kuras prezentēs kurators Maciej Rant.

26.augustā Gonzalo Peña Rojas rādīs zviedru filmas no studijas RåFilm. Šī izlase ar skandināvisku skarbumu ataino filmu veidotāju kopīgo interesi par attīstības jautājumiem un sociālajām problēmām mūsdienu pasaulē.

27.augustā skatītāji varēs baudīt Francijas animāciju festivāla Résolument animés arhīva programmu.

Kino Salas noslēguma vakarā 28.augustā skatītājiem tiks piedāvātas divas grandiozas programmas no pasaules lielākajiem video un jauno mediju festivāliem : ASV datorgrafikas festivāla SIGGRAPH 2008 arhīva programma un  12. JAMF Japānas mediju mākslas festivāla filmas, kā arī kuratora Peter Burr (ASV) sastādītās programma „Wandering Landscapes”. Piektdienas vakarā skatāmās īsfilmu izlases atspoguļo jaunākās datortehnoloģijas izpausmes, kuru klātbūtne nenoliedzami ietekmē arī video mākslas attīstību.

Laiks un vieta visas šīs dienas paliek nemainīga. Visi seansi no 2009.gada 24. līdz 28.augustam sāksies plkst. 21:00.  Tā kā augusta vakari kļūst rudenīgi vēsi, labsajūtai līdzi ieteicams paņemt siltu pledu vai jaku.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV