Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Dāņu grafikas izstādes atklāšanā pirmie 35 apmeklētāji saņem 2 latus

Dānijas Kultūras institūts, 27.11.2009. 11:45 | komentāri (1)

Otrdie, 1. decembrī, plkst. 17:00 Dānijas Kultūras institūta telpās, Berga bazārā, Marijas iela 13, k-3, notiks dāņu grafiķa Jensa Damkjēra Nīlsena (Jens Damkjer Nielsen) izstādes “Divās telpās” atklāšana un tikšanās ar pašu mākslinieku.
Dāņu grafikas izstādes atklāšanā pirmie 35 apmeklētāji saņem 2 latus

Jūsu laiks ir vērtība – vai nu Jūs maksājat, vai maksā Jums. Lai pievērstu cilvēku uzmanību mākslai un grafikai arī šajā pelēkajā un nedaudz nomāktajā rudenī un parādītu, ka novērtējam Jūsu laiku, piedāvājam Latvijā vēl kaut ko nebijušu – nāciet uz mākslas izstādes atklāšanu un saņemiet par to naudu!

Pirmie 35 apmeklētāji saņems 2 latus un visi apmeklētāji – vīna glāzi un lielisku dāņu grafiku.

”Divās telpās” ir Jensa Damkjēra Nīlsena ceļojošā grafikas izstāde, kas visu decembri būs aplūkojama Dānijas Kultūras institūta telpās. Tāpat kā daudzos J. D. Nīlsena iepriekšējos darbos, arī šajā izstādē skatāms, kā mākslinieks strādā ārpus ģeogrāfiskām vai reģionālām robežām. Izstādes nosaukums sasaucas ar izstādes atrašanās vietu – daļa no tās atrodas Skandināvijā un daļa – šobrīd Baltijas valstīs. Grafikas darbi ir speciāli izvēlēti šai izstādei.

"Divās telpās" norāda arī uz to telpu, kas parādās izstādītajos darbos, J. D. Nīlsenam apvienojot estētiku no japāņu gleznu valodas un no ziemeļu ekspresionisma, tādējādi radot jaunu dubulto telpu. Tāpat arī darbu stingri horeogrāfiskais izkārtojums atklāj sienu ritmus un to divpusējo saspēli ar grafikas darbiem, izceļot grafiku raksturu un radot kopējo noskaņu.

Attēlā: J. D. Nīlsena grafika

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV