Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Kam "Oskarus" sola prognožu eksperti?

kinokino.lv, 05.03.2010. 12:58

Triobet.com prognožu eksperti paredz sīvu intrigu Oskara pasniegšanas ceremonijā, ziņo Triobet pārstāvis Kaspars Melderis.
Kam "Oskarus" sola prognožu eksperti?

Šogad veselas divas filmas ieguvušas visvairāk nomināciju. Džeimsa Kamerona vairāku gadu projekts, 3D fantāzija  “Avatars" un Katrīnas Bigelovas kara drāma “Sapieris”as nominētas 9 kategorijās un daudzi kino industrijas pārstāvji šo jau tagad nosaukuši par "Dāvida un Goliāta cīņu".

Prognožu portāla Triobet.com eksperti paredz sīvu intrigu starp abām filmām. Portāla aplēses liecina, ka 500 miljonu vērtais “Avatars" , kas jau uzstādījis teju visus iespējamos ieņēmumu rekordus, tomēr piekāpsies filmai “Sapieris” (50% varbūtība, likmes koeficients 1.80) gada labākās kinolentes kategorijā.

Kaspars Melders komentē: „Filma “Sapieris” ieguvusi atzinību, saņemot vairākas jau pasniegtās kino balvas. Tas ir galvenais indikators. Turklāt arī nominācijā labākais režisors pārliecinoša favorīte ir Ketrīna Bigelova par darbu filmā “Sapieris” - 73% varbūtība jeb 1.25 likmes koeficents."

SAPIERI gan aizēnojušas kara veterānu iebildes par neprecizitātēm Irākas kara attēlojumā. Pagājušajā nedēļā pasauli pāršalca skandāls, kad filmas producents Nikolā Šartjē izsūtīja e-pasta vēstuli ar aicinājumu nebalsot par galveno konkurentu - "500 miljonus izmaksājušo filmu".

Lai gan pirms Oskaru pasniegšanas ceremonijas lielāko ažiotāžu sacēlušas abas filmas, kas nominētas katra 9 kategorijās, neviena no tām nav izcēlusies ar aktierspēli. Kādai no labāko aktieru vai labāko otrā plāna aktieru balvām nominēts tikai viens aktieris no augstāk minētajām filmām. Džeremijs Reiners par darbu filmā “Sapieris” nominēts kā gada labākais aktieris, tomēr ekspertu prognozes liecina, ka viņa izredzes iegūt balvu ir niecīgas. Portāla Triobet aplēses liecina, ka ar 80% iespējamību (likmes koeficents 1.15) gada labākā aktiera balvu saņems Džefs Bridžess par filmu “Crazy heart”.

Galvenās pretendentes uz labākās aktrises lomu ir Sandra Buloka par lomu filmā “Aklā puse” un Merila Strīpa par darbu kinolentē “Džulī un Džūlija”. Sandras Bulokas pieņemtā pusaudža mātes loma jau tagad tiek uzskatīta par iespējamu pavērsienu viņas karjerā. Arī šī filma guvusi negaidītu skatītāju atzinību, un ekspertu prognozes liecina, ka ar 55% iespējamību (likmes koeficents 1.62) labākās aktrises godu iegūs tieši Sandra Buloka.

Tādas prognozes vērojamas Triobet portālā un citur, kamēr citi portāli, kuros lietotāji un eksperti izsaka savu viedokli, paredz “Avatara” uzvaru labākās filmas kategorijā. Piekrītam prognožu portāla pārstāvim - šogad paredzama interesanta balvu pasniegšana, tieši labākās filmas intrigas dēļ.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV