Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Samsung organizētajā starptautiskajā radošajā konkursā uzvaru izcīna students no Latvijas

Laura Lasmane, 30.04.2010. 11:00

Samsung Electronics, digitālo mediju un digitālās konverģences tehnoloģiju pasaules līderis, ir izziņojis desmit uzvarētāju vārdus Pasaules radošajā fotokonkursā (World Creative Imaging Competition (WCIC)), kas organizēts sadarbībā ar pasaules vadošajām mākslas skolām, lai atrastu radošos talantus ar aizraujošām idejām no visas pasaules. Viens no uzvarētājiem ir latvietis Gatis Pakalns, kurš studē Centrālajā St. Martin Mākslas un dizaina koledžā Lielbritānijā.

Konkursa laikā no dažām pasaulē visslavenākajām un ietekmīgākajām mācību iestādēm tika izvēlēti studenti, kuriem tika uzdots uzdevums izpaust savas radošās idejas, izmantojot jauno Samsung NX10 fotokameru. Lai noteiktu konkursa desmit labākos darbus tika organizēta tiešsaistes balsošana, kas deva iespēju sabiedrībai izvēlēties savu favorītu. Konkursa noslēgumā slavenajā 2010. gada Foto izstādē, kas norisinās Seulā, Korejā, tika publiskotas desmit konkursa uzvarētāju radītās fotogrāfijas. Šie attēli ir aplūkojami interneta vietnē http://www.cr8yourworld.com .

Samsung unikālā un līdz šim vēl nepieredzētā sadarbībā ar sešu pasaules valstu mākslas skolām izveidoja konkursu šo skolu radošākajiem studentiem: māksliniekiem, dizaineriem un arhitektiem. Šis konkurss jaunajiem un talantīgajiem māksliniekiem sniedza iespēju iemūžināt savas radošās idejas ar nesen prezentētās NX10 fotokameras palīdzību.

Samsung, izmantojot šo konkursu, vēlas atrast nākotnes talantus mākslā un paplašināt studentu radošās darbības iespējas. NX10 kamerā iekļautās modernās tehnoloģijas un plašais funkciju klāsts ļāva studentiem pilnībā koncentrēties uz savu radošo ideju realizāciju, neuztraucoties par uzņemto fotogrāfiju kvalitāti. Kameras kompaktais dizains, APS-C izmēra CMOS attēla sensors, ātrs un precīzs autofokuss apvienojumā ar 3 collu lielu AMOLED ekrānu un viegli lietojamu lietotājsaskarni padara lielisku fotogrāfiju uzņemšanu maksimāli vienkāršu. 

Konkursam pieteikto attēlu vidū bija atrodamas pat aerofotogrāfijas, kuru uzņemšanai NX10 kamera tika pacelta gaisā, izmantojot hēlija balonu un tādējādi radot miniatūru objektu efektu, urbanizētas ainavas, kas paspilgtinātas ar interesantām krāsām un formām, kā arī konkursantu iztēles radītas  ainavas.

Desmit konkursa uzvarētāji:

1. Rens Zi Wejs, Tsinghua universitāte (Ķīna)

2. Šens Ksiao Rans, Pekinas tehnoloģiju institūts (Ķīna)

3. Šarlote Le Kvelleka, Ecole Estienne (Francija)

4. Čois Dae-Wongs, Čung-Ang universitāte (Koreja)

5. Songa Jinga, Centrālā tēlotājmākslas akadēmija (Ķīna)

6. Mono Marija, Ecole Estienne (Francija)

7. Kuks Kvans Čo, Hongik universitāte (Koreja)

8. Tomass Losinskis, Vizuālās mākslas skola (ASV)

9. Kristofers Rieke, Dizaina akadēmija (Vācija)

10.Gatis Pakalns, Centrālā St.Martin mākslas un dizaina koledža (Lielbritānija)

 

Pats Gatis Pakalns komentē: “Dažādos veidos mākslas pasaule kopā ar arvien pieejamākām tehnoloģijām ir kļuvusi daudz demokrātiskāka.”

Samsung Electronics Digitālā foto un video biznesa prezidents Mr. S. J. Parks skaidro: “Mēs bijām patīkami iepriecināti, redzot, cik radoši un atšķirīgi studenti no visas pasaules spēj pielietot NX10 fotokameru. Samsung labprāt atbalsta jauno, radošo talantu paaudzi un veicina kultūras un izglītības attīstību. NX10 fotokamera ir ļāvusi konkursa dalībniekiem vēl labāk izpaust savu radošo izdomu un devusi iespējas, izmantojot kameras funkcijas, radīt pašiem savu stāstu.”

Mr. S. J. Parks piebilst: “Kameras unikālais funkciju klāsts un kompaktais izmērs apvienojumā ar tās spēju uzņemt profesionālas kvalitātes attēlus un ierakstīt video ir revolucionizējis to, kā cilvēki uztver fotografēšanu un kā viņi izmanto fotokameru savā ikdienas dzīvē. Mūsu galvenais NX10 kameras mērķis ir iedrošināt cilvēkus atļauties savās fotogrāfijās vairāk, būt radošākiem un padarīt katru notverto mirkli par ko vairāk kā vienkāršu fotogrāfiju. Šī kamera paver jaunu radošo iespēju pasauli ikvienam, ļaujot izmantot novatoriskus un interesantus attēlu efektus. Rezultāti, kādus mēs esam redzējuši, aplūkojot šī konkursa darbus, ir tam pārliecinošs pierādījums.”

NX10 fotokamera, kas prezentēta šī gada sākumā, iezīmē jaunu fotokameru kategoriju un attīstības virzienu. NX10 parūpējas par to, lai augstas kvalitātes attēli vairs nebūtu pieejami vien tikai izredzētajiem patērētājiem, kā arī, izmantojot savas plašās attēlu apstrādes iespējas, garantē augstvērtīgu sniegumu un radošo brīvību.

Lai uzzinātu vairāk par Pasaules radošo fotokonkursu (WCIC), lūdzu, apmeklējiet interneta vietni: www.cr8yourworld.com. 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV