Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Muzeju naktī būs atvērts arī muzejs „Ebreji Latvijā”

Evilena Protektore., 14.05.2010. 11:24 | komentāri (2)

Pirmo reizi savas pastāvēšanas laikā, muzejs „Ebreji Latvijā”,Rīgā, Slokas ielā 6, 3. stāvā, būs atvērts vienā no spilgtākajiem kultūras pasākumiem Latvijā – „Muzeju Nakts”.

Muzejs „Ebreji Latvijā” ir dibināts 1989. gadā kā daļa no ebreju atdzimšanas kustības padomju Latvijā. Muzeja dibinātāji ir ebreju grupa, kas pārdzīvojuši Otro Pasaules karu, ar līderi vēsturnieku Marģeri Vestermani, kurš pēta un krāj materiālus par Holokaustu Latvijā. Vēlāk pētījumu apjoms tika paplašināts līdz vispārējai ebreju vēsturei Latvijā, sākot ar XVI gs. līdz pat mūsdienām. 1996.gadā tika atvērta pirmā izstāde.

Šodien muzejā atrodas trīsarpus zāles, kurās tiek atspoguļota visa ebreju vēsture Latvijā līdz 1945.g. Daļa no ekspozīcijas ir veltīta ebreju glābējiem Otrā Pasaules kara laikā, nacistu okupētajā Latvijā. Muzeja kolekcija sastāv no eksponātiem, kas veltīti dažādiem ebreju dzīves aspektiem Latvijā: fotogrāfijas, dokumenti, grāmatas un artefakti, no kuriem vecākie ir datēti XVIII gs. sākumā.

Muzeja „Ebreji Latvijā” pasākuma programma:
21.00-22.00 – Ēdam tīri- kulinārais ekskurss ebreju tradīcijā
22.55 – Sestdienas atvadīšana – Havdala
23.00 – ebreju mūzikas ansambļa Foršpil koncerts

15.05 Muzejs „Ebreji Latvijā” ir atvērts no 20.00 līdz 24.00

Sīkāka informācija par pārējiem pasākumiem „Muzeju naktī”: www.muzeji.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV