Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Galerija Centrs prezentēs Latvijas kultūrvēsturiskās vērtības

Rita Baltmane, 07.06.2010. 15:03

Ar mākslinieka Sergeja Djomina izstādi trešdien, 9.jūnijā plkst.12:00., t/c Galerija Centrs aizsāk projektu „Galerija centrs – kultūras un mākslas vēstnieks 2010."
Galerija Centrs prezentēs Latvijas kultūrvēsturiskās vērtības

Kā uzsver t/c Galerija Centrs menedžere Zita Siliņa, savas atrašanās vietas un arhitektoniskā veidola dēļ Galerija Centrs ir īpaši iecienīta pilsētas tūristu vidū. Tādēļ tā ir izvēlēta par vietu, kur var ne tikai augstvērtīgi iepirkties, bet arī iepazīties ar Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu. "Galerija Centrs nolēmusi uzņemties godpilno kultūras un mākslas vēstnieka uzdevumu, kas sniegtu Rīgas viesiem iespēju iegūt vairāk informācijas par mūsu tradīcijām, kultūru, mākslu un vēsturi," uzver Z. Siliņa.

Kopumā šovasar uz Rīdzenes ielas būs skatāmas četras ekspozīcijas, un kā pirmā tiks atklāta gleznotāja Sergeja Djomina darbu un skiču izstāde. Šis mākslinieks izvēlēts, pateicoties savam unikālajam gleznošanas stilam un starptautiskajai atpazīstamībai – S. Djomins ir viens no nedaudzajiem Latvijas māksliniekiem, kura glezna izstādīta prestižajā galerijā «THE SAATCHI» Londonā. Šobrīd viņš kļuvis par kulta personu mākslas cienītāju aprindās un iegūst arvien lielāku slavu ārpus mūsu valsts robežām. S. Djomina izstādes apmeklētājiem tiks dota unikāla iespēja, aplūkot viņa darbu reprodukcijas un skices, kā arī fotogrāfijas, kurās fiksēts mākslas darbu tapšanas process. „Ar šo izstādi es vēlējos uzrunāt cilvēkus un dot viņiem iespēju gūt priekšstatu par to, kā no idejas rodas mākslas darbs, un kas māksliniekam mēdz kalpot par iedvesmas avotu," atzīmē mākslinieks.

1.jūlijā S. Djomina darbus nomainīs foto izstāde „Dziesmu un deju svētku atspoguļojums laika griežos", kam sekos foto ekspozīcija par latviešu izcelsmes talantiem un spilgtām personībām, kuri savas gaitas sākuši Latvijas Nacionālajā Operā. Izstāžu sērija noslēgsies augustā ar ekspozīciju par Rīgas jūgendstila arhitektūru. „Ar šīm izstādēm mēs vēlamies pilsētas viesiem atklāt tās nacionālās bagātības, ar ko mēs lepojamies un, kas nes Latvijas vārdu pasaulē," uzsver t/c Galerija Centrs menedžere Zita Siliņa.

„Galerija Centrs – kultūras un mākslas vēstnieks 2010" atbalsta Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA), Rīgas tūrisma koordinācijas un informācijas centrs (RTKIC) un Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs/ LIVE RĪGA.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV