Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ar mākslinieka Sergeja Djomina izstādi t/c Galerija Centrs aizsāk benefici „Galerija Centrs – kultūras un mākslas vēstnieks 2010."

Rita Baltmane, 09.06.2010. 17:30

Šodien, 9. jūnijā, izstādes atklāšanā piedalījās arī pats mākslinieks Sergejs Djomins: „ Mūsu pārmodernā sabiedrība ir polarizēta, fragmentēta un iekrāsota dažādās tonalitātēs un klišejās. Daži jau manus darbus paguvuši nosaukt par skandālu, provokāciju un vēstures pārrakstīšanu, citi novērtē un sūta jūsmīgus epastus, vēl kāds vaicā, kas tas esot par stilu. Tad atbildu - tas nav stils, tas ir dyominisms, jo mana māksla – tāpat kā filosofija – ir neprognozējama. Man pašam gleznošana reizēm ir filosofisks traktāts, ko ar otu piefiksēju uz audekla, bet citreiz tās ir mirkļa kosinuss, humoristiska mizanscēna un tehnokrātijas pārņemta homo sapiens rutīnas piecminūte...."
Ar mākslinieka Sergeja Djomina izstādi t/c Galerija Centrs aizsāk benefici „Galerija Centrs – kultūras un mākslas vēstnieks 2010."

Savukārt t/c Galerija Centrs menedžere Zita Siliņa atzīmēja, ka benefice atklāta tieši ar Djomina darbu izstādi, pateicoties mākslinieka unikālajam gleznošanas stilam un starptautiskajai atpazīstamībai: "Šī izstāde ir unikāla iespēja līdzās gleznu reprodukcijām un skicēm, aplūkot arī fotogrāfijās fiksētu mākslas darbu tapšanas procesu. Piebildīšu, ka Sergejs ir viens no nedaudzajiem Latvijas māksliniekiem, kura glezna izstādīta prestižajā galerijā «THE SAATCHI» Londonā un par šo mākslinieku man gribētos teikt – Sergeja vārdu mēs vēl dzirdēsim un tālu aiz mūsu valsts robežām. „

Benefices „Galerija Centrs – kultūras un mākslas vēstnieks 2010." ietvaros tiks rīkota izstāde „Dziesmu un deju svētku atspoguļojums laika griežos", kam sekos foto ekspozīcija par latviešu izcelsmes talantiem un spilgtām personībām, kuri savas gaitas sākuši Latvijas Nacionālajā Operā. Izstāžu sērija noslēgsies augustā ar ekspozīciju par Rīgas jūgendstila arhitektūru. „Ar šīm izstādēm mēs vēlamies pilsētas viesiem atklāt tās nacionālās bagātības, ar ko mēs lepojamies un, kas nes Latvijas vārdu pasaulē," uzsver t/c Galerija Centrs menedžere Zita Siliņa.

Benefices atklāšanas pasākumā ar uzrunām uzstājās arī benefices sadarbības partneru pārstāvji - Rīgas tūrisma koordinācijas un informācijas centra vadītāja Sandrai Inkēna un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja direktors Gastons Neimanis.

Pēc uzrunas Gastons Neimanis pasniedza Zitai Siliņai simbolisku sertifikātu, ar kuru Galerija Centrs tiek pasludināta par mākslas un kultūras vēstnieku 2010.

Sergeja Djomina izstāde būs apskatāma līdz 30.jūnijam, kad to nomainīs foto izstāde, kurā atspoguļoti Dziesmu un deju svētki laika griežos.

Izziņai:

S.Djomins ir vairāk nekā 200 gleznu un 300 skiču autors. Viņa darbi bijuši skatāmi daudzās izstādēs Latvijā, Vācijā, Itālijā, Lielbritānijā. Viņa darbs «Boris&Gleb» izstādīts pasaulslavenajā galerijā «THE SAATCHI» Londonā. Šādu iespēju mākslinieks izcīnīja uzvarot «THE SAATCHI» galerijas virtuālajā konkursā. S. Djomins ir strādājis arī reklāmas industrijā un vada dizaina kompāniju "Dyki", bet viņa īstais aicinājums ir glezniecība. Absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu un Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV