Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Tiks prezentēts bērnu radītais komikss

Sandra Vensko, 18.06.2010. 16:57

"Lielmutis Fricis un Lielmute Marta " ģimeņu svētku laikā mazie liepājnieki varēja klātienē iepazīties ar bērnu rakstniekiem un kopīgi radīt arī komiksu grāmatu. Kāds izskatās liepājnieku darinātais komikss, to svētdien, 20. jūnijā 13.00 varēs aplūkot grāmatu namā "Valters un Rapa", kur plānota tikšanās ar zīmējumu autoriem un simboliski šo pasākumu varētu dēvēt par bērnu un bērnu rakstnieku kopīgo sadarbību pirmās komiksa grāmatas tapšanā.
Tiks prezentēts bērnu radītais komikss

Komiksa veidošana no bērnu darinātiem zīmējumiem ir 2010. gada kultūras projekta "Rakstnieka līdzatbildība kultūrvidē un publiskajā telpā" viens no daudzajiem pasākumiem, kuros īpašu uzmanību rakstnieki pievērš tieši bērnu auditorijai. Tāpēc projektā iesaistīti ne tikai grāmatu autori, bet arī mākslinieki un citi radošo profesiju pārstāvji, kuri ikdienā strādā ar bērniem.

Tikšanās laikā grāmatu namā "Valters un Rapa" Gunta Šnipke, Ineta Stadgale, Sandra Vensko un Ēriks Kūlis runāja ar bērniem par grāmatām un to tapšanu, lasīja dažādas pasakas par vārnu, bet mākslinieks Vilnis Bulavs izskaidroja un praktiski iemācīja komiksa zīmēšanas pamatus sanākušajiem pasākuma dalībniekiem. Šeit ikviens varēja radīt savus iedomātos komiksa zīmējuma varoņus ar nosacījumu, ka galvenā varone grāmatā ir Vārna, kurai piepulcējās vēl citi tēli - Kaķis un Kaija – ikvienam sastopami tēli arī ikdienā.
Rezultātā komiksa zīmējumi ir apkopoti un bērnu rakstnieki izveidojuši komiksa grāmatai vienojošu sižetu. Krietnu artavu komiksā ieguldījusi skolniece Katrīna Stadgale, kura piedalījās gan grāmatas sižeta veidošanā, gan zīmējumu darināšanā, savu roku grāmatai pielikusi arī gleznotāja Velga Gūtmane, viņa pasākuma laikā izveidoja grāmatas vāka zīmējumu.

Bērnu rakstnieki veidot šādas komiksa grāmatas plāno arī nākamajā gadā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV