Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

"Pirmsākums" jau tagad pretendē uz Oskaru?

kinokino.lv, 08.07.2010. 12:19

Kristofera Nolana filma "Pirmsākums" vēl netiek demonstrēta kinoteātros, taču jau tagad izraisījusi kaislīgas diskusijas filmu kritiķu un blogeru vidū.
"Pirmsākums" jau tagad pretendē uz Oskaru?

Aspekts, kas vieno daudzus kritiķus, apskatniekus un filmu mīļus ir tas, ka šis ir kārtējais Kristofera Nolana šedevrs, kurš jau tagad ierindojams zinātniskās fantastikas klasikas plauktiņā. Protams, virtuālajā telpā netrūkst arī tādu, kuri neuzskata, ka šī filma būtu pelnījusi tik spilgtus epitetus.

Kā norāda Los Angeles Times apkopotā informācija no dažādiem blogiem un filmu lapām, daudzi, kuri filmu redzējuši preses seansos un citos īpašajos seansos, uzskata, ka filmai ir labas izredzes tikt nominētai ASV Kinoakadēmijas balvai labākās filmas kategorijā, kā arī citās kategorijās.

Lai arī ASV Kinoakadēmijai filma varētu šķist pārāk piesātināta ar zinātniskās fantastikas elementiem un specefektie, un reti šī žanra filmas tiek godalgotas, tai esot labas izredzes iekļūt labākās filmas kategorijas desmitniekā.

Tai pašā laikā tiek norādīts, ka filma noteikti nav domāta visiem, un vasaras kases grāvēju sezonas skatītājam tā var šķist par sarežģītu un likt to skatīties atkārtoti. Protams, uz to cer studija Warner Bros. Filma jau tagad izraisījusi ažiotāžu, un noteikti tā pieaugs, kad iznāks uz ekrāniem.

"Pirmsākums" uz ASV ekrāniem iznāk 16.jūlijā, bet Latvijā 30.jūlijā.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV