Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Notiks koncerts latviešu baleta leģendas Māra Liepas piemiņai

Līga Baranovska, 08.07.2010. 18:13

27.jūlijā plkst. 19:00 Latvijas Nacionālajā operā notiks baleta vakars leģendārā baletdejotāja Māra Liepas piemiņai.

Arī šogad Latvijas baleta cienītājus iepriecinās īpaši sagatavota programma, kurā gaidāma gan jauno talantu, gan Maskavas Lielā teātra, Marinskas teātra un Kremļa baleta zvaigžņu uzstāšanās. Koncertā piedalīsies Rīgā tik iemīļotā Krievijas Tautas māksliniece, Lielā teātra prīma Ilze Liepa, jaunais Lielā teātra premjers Mihails Lobuhins, Marijinskas teātra zvaigznes Jevgēņija Obrazcova, Igors Kolbs, Andrejs Batalovs, Kremļa baleta solisti Kristīne Kretova, Aleksandra Timofejeva, Mihails Martiņuks, Berlīnes Operas soliste Ludmila Konovalova, un Marijinskas teātra solists Vladimirs Škļarovs.

No izsmalcinātas baleta klasikas līdz modernam mūsdienīgam izpildījumam- Rīgas skatītāji varēs izbaudīt brīnišķīgāko dejas amplitūdu izcilāko baletdejotāju izpildījumā.

Pasākuma režisors un inscenētājs - Andris Liepa komentē: „Māra Liepas vārds joprojām izraisa patīkamu satraukumu baleta profesionāļos un cienītājos, tamdēļ vakars būšot neatkārtojams un emociju pilns. Tiek gaidīti patiesi baleta cienītāji, kuri atceras un mīl Māri Liepu un dejas mākslu, kurai viņš pašaizliedzīgi kalpoja."

Koncerta programma solās būt neparasta un pilna burvības. Sākumā tiks rādīta desmit minūšu gara īsfilma ar spilgtākajiem fragmentiem no tādām baleta izrādēm kā „Dons Kihots", „Korsārs" un citām, kurās ir piedalījies pats Māris Liepa, sniedzot skatītājam vienreizēju iespēju atkal satikties ar leģendāro baleta dejotāju aci pret aci.

Koncerta turpinājumā varēs baudīt Jevgenijas Obrazcovas un Mihaila Lobuhina duetu no baleta „Pelnrušķīte", paša baletmeistara meitas Ilzes Liepas izpildījumā varēs baudīt baletu no „Bolero" un „Tikšanās" , Aleksandras Timofejevas un Andreja Batalova izpildīto Pa-de-de no baleta „Korsārs" un „Rudens krāsas", Igora Kolba izpildīto „Fanni pa-de-de", savukārt Ludmila Konovalova un Vladimirs Škļarovs dejos Pa-de-de no baleta „Gulbju ezers" , tādējādi atsaucot skatītājam atmiņā laikus, kad uz skatuves bijis pats godājamais mākslinieks.

Biļetes uz koncertu jau var iegādāties „Biļešu servisā" un Latvijas Nacionālās Operas kasē.

Koncerta organizatori – Māra Liepas Labdarības fonds un „AVS company".

Māra Liepas Labdarības fonds jau tradicionāli organizē Rīgā piemiņas vakarus, veltītus izcilajam māksliniekam, baletdejotājam Mārim Liepam. Arī plašu atzinību guvusī pasaules turneja "Krievu sezonas. XXI gadsimts" ir viens no šī fonda projektiem.

„AVS company" organizē izcilāko teātra, baleta un operas mākslinieku koncertus Rīgā. Organizatori uz Latviju ir atveduši pasaulslaveno baleta grupu „Complexions", kopā ar Māra Liepas labdarības fondu strādājuši ar „Krievu sezonas" izrādēm Rīgā .

www.liepa.ru

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV