Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Cēsu Vēstures un mākslas muzeja ceļojošā izstāde „Cēsnieki brīvības cīņās" skatāma Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolā

Daiga Janševska, 26.08.2010. 09:32

Cēsu Vēstures un mākslas muzeja ceļojošā izstāde „Cēsnieki brīvības cīņās" no 25. augusta skatāma Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolā Cēsīs. Izstādes autore ir Cēsu Vēstures un mākslas muzeja muzejpedagoģe Evita Muceniece, mākslinieks - Raitis Jelēvičs.

„Izstāde ir stāsts par lēmumu pieņemšanu, uzdrīkstēšanos par Skolnieku rotas karavīriem, viņu likteņiem un īpašo lomu Latvijas valsts neatkarības izcīnīšanā. Jauniem puišiem, īstenībā vēl bērniem, kas bija gatavi atdot savas dzīvības, lai izcīnītu brīvību savai zemei, uzņemtos atbildību par savu lēmumu visu turpmāko dzīvi," izstādes tēmu raksturo autore Evita Muceniece.

Zināšanu padziļināšanai par Cēsu kaujām un to nozīmi neatkarīgas valsts izveidošanā, Cēsu Vēstures un mākslas muzejs Nacionālo bruņoto spēku Cēsu Instruktoru skolas kursantiem dāvina vēstures doktora Tāļa Pumpuriņa grāmatas „Kad lielgabali dziedāja līgo..." un „No zobena saule lēca."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV