Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Warner Bros. uzņems filmu par Midvejas kauju

kinokino.lv, 29.08.2010. 19:05 | komentāri (2)

Studija Warner Bros. gatavo vērienīgu 200 miljonu projektu par vienu no izšķirošajām 2.Pasaules Kara kaujām, informē Deadline.
Warner Bros. uzņems filmu par Midvejas kauju

Filmas, kuru darbība risinās jūrā, kā arī kara drāmas, nav nekas neparasts. Tomēr, ja runa ir par projektu, kura budžets tiek lēsts 200 miljonos dolāru, ir vērts tam pievērst uzmanību. Pēdējās veiksmīgās kara drāmas ir GLĀBJOT IERINDNIEKU RAIENU (482 miljoni un kritiķu atzinība, godalgas..) un PĒRLHARBORA (449 miljonu kase un kritiķu vīpsnāšana). Ir uzņemti vairāki kino un TV projekti, kas veltīti Midvejas kaujai, taču studijas Warner Bros. plāns ir grandiozākais.

Studijas Warner Bros. 3D projekts ar nosaukumu MIDVEJAS KAUJA (THE BATTLE OF MIDWAY) būšot episks 2.Pasaules Kara grāvējs, kurā tiks respektētas vēstures detaļas. Ne velti studija filmas scenārija veidošanai nolīgusi Brūsu Makkennu, kurš ir atbildīgs par Stīvena Spīlberga producēto un godalgoto TV filmu projektu THE PACIFIC (KLUSAIS OKEĀNS).

Midvejas kauja tiek uzskatīta par nozīmīgāko jūras kauju Klusajā okeānā 2.Pasaules Kara laikā. Tā risinājās 1942.gada jūnija sākumā, pusgadu pēc japāņu uzbrukuma Pērlharborai Havaju salās. Jūras kauja notika Midvejas atolā, kura nosaukums liecina par tā izdevīgo atrašanās vietu, proti, pusceļā jeb Klusā okeāna kuģu ceļu vidū, kas kalpoja ari kā lidosta un kuģu uzpildīšanās vieta.

Lai arī Japānas flote bija plānojusi uzbrukumu Midvejas atolam, lai iegūtu kontroli pār to, ASV izdevās pārtvert japāņu plānus un ievilināt viņus lamatās. ASV karaspēks Midvejas kaujā deva izšķirošu triecienu imperiālistiskās Japānas kara flotei, liedzot tai izvērst savus plānus Klusā okeāna kontroles stiprināšanā (kuras sākums bija uzbrukums Pērlharborai).

Informācija par šo projektu pagaidām aprobežojas tikai ar scenārija izstrādi, un ziņas par režisoru, aktieriem vai filmas iznākšanas laiku ir pāragri gaidīt. Informēsim par jaunumiem.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV