Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas Leļļu teātra krievu trupā gaidāma "Ērkšķrozītes" pirmizrāde

Rūta Birzleja, 25.10.2010. 16:33

31. oktobrī Latvijas Leļļu teātris krievvalodīgajiem skatītājiem nodos Brāļu Grimmu pasakas "Ērkšķrozīte" muzikāli atraktīvo iestudējumu, kurā slaveno pasaku izstāsta un izspēlē divi ceļojoši aktieri - šoreiz Aleksandras Bruneres un Nikolaja Šestaka atveidojumā.

Leļļu teātris ir vienīgais teātris Latvijā, kura štatā darbojas divas trupas - latviešu un krievu -, piedāvājot izrādes abās valodās. Daļa izrāžu tiek veidotas vienlaicīgi abās trupās, daļa - tikai vienā no tām, ņemot vērā kultūras atšķirības. "Ērkšķrozīti" latviešu trupā pagājušās sezonas nogalē iestudēja igauņu viesrežisors Reins Agurs, nu izrāde ar režisores Vijas Blūzmas gādību būs skatāma arī krievu trupā. Tajā savu pirmo Leļļu teātra lomu spēlēs jaunais krievu trupas aktieris Nikolajs Šestaks, kurš sezonas sākumā tika uzņemts teātra štatā.

"Ērkšķrozīte" nav klasisks iestudējums, bet gan divu aktieru teatrāla spēle par šīs pasakas tēmu, nereti pievēršot uzmanību detaļām un raksturiem, kas Brāļu Grimmu darbā nemaz nav uzsvērti. Ar humoru un vieglumu paraudzīties uz viesiem zināmo stāstu - izrādās, tas dod iespēju kārtīgi izsmieties un iedziļināties tajā, kas pasakā tiešos vārdos neizskan, toties dzirdams izrādes fināla dziesmā:

"Simts gadus gan jūs negaidiet,
Lai tas nav jūsu dabā.
Gan uzsmaidiet, gan mīļojiet,
Tas jūsu pašu labā."

Izrādes režisori - Reins Agurs un Vija Blūzma, māksliniece - Anita Znutiņa-Šēve, komponists - Anrijs Sirmais, dziesmu tekstu autore - Daina Strelēvica. Lomās - Aleksandra Brunere un Nikolajs Šestaks.

Pirmizrāde Latvijas Leļļu teātra Mazajā zālē notiks 31.oktobrī plkst.14:00. Biļetes nopērkamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē. Vairāk informācijas meklējiet www.lelluteatris.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV