Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Animācijas īsfilma „Kad āboli ripo" īegūst balvu ASV

kinokino.lv, 10.11.2010. 12:43

Animācijas īsfilma „Kad āboli ripo" iegūst balvu Ojai filmu festivālā Amerikā, informē filmu studija RIJA.
Animācijas īsfilma „Kad āboli ripo" īegūst balvu ASV

ASV, kur pagājušās nedēļas nogalē norisinājās Ojai filmu festivāls, filmu studijā RIJA tapusī Reiņa Kalnaella animācijas īsfilma bērniem „Kad āboli ripo" ieguvusi žūrijas speciālbalvu.

Ojai filmu festivāls notika jau vienpadsmito reizi netālu no Kalifornijas ASV un tā devīze ir „Cilvēka gara bagātināšana caur filmām". Katru gadu Ojai kinoteātrī četras dienas tiek rādītas labākās festivālu panākumus guvušās filmas no visas pasaules, tostarp dokumentālās un animācijas filmas. Šogad festivālā tika atlasītas trīspadsmit animācijas filmas, taču pavisam īsfilmu konkursa programmā rādīja 36 kino darbus no dažādām valstīm, arī Reiņa Kalnaella animācijas stāstu par Kaķi un Peli, kas jau iepriekš guvis lielu festivālu atsaucību un publikas simpātijas. Ojai filmu festivāla žūrija filmai piešķīra speciālbalvu.

Šobrīd režisors Reinis Kalnaellis strādā pie otras animācijas filmas bērniem „JokaPēc Alfabēc", kas savdabīgā, jautrā un saistošā veidā maziem bērniem palīdzēs apgūt latviešu valodas alfabētu. Tuvākajā laikā gaidāma tās pirmizrāde.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV