Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Galerijā „Slazds" tiks atklāta tumšās mākslas izstāde

Galerija Slazds, 10.11.2010. 13:38

Baltu un indoeiropiešu tradīcijā oktobris un novembris ir veļu laiks, proti, periods, kad atceras mirušos. Citiem vārdiem, rudenīgajās noskaņās, kuras veido dabas iemigšana, miglainie rīti un novakares, kad tā vien liekas, mežu ielokos miglas palagos tinas senču gari un ēnas, iestājas iekšējais sevis vērošanas laiks. Tad vieta ir tai mākslai, kas mēģina ielūkoties sevī, vai citā – metafizikā pasaulē; tai mākslai, kas lūko ar otas radīto tēlu palīdzību uzburt vizuālu filozofijas pasauli.
Galerijā „Slazds" tiks atklāta tumšās mākslas izstāde

Galerija Slazds šajā rudenīgajā noskaņā rīko gadskārtējo tumšās mākslas izstādi "Novembra Liktenis", kurā piedalīsies virkne jaunu talantīgo mākslinieku. Ikgadējais pasākums parasti pulcina lielu interesentu loku. Šogad izstādes atklāšanas pasākumā 13. novembrī plkst. 20.00 spēles meditative post rock / psychedelic soloprojekts Cat from Japan.

Šīs mūzikas radītā noskaņa lieliski savīsies ar kopējo izstādes ekspozīciju atainojot tās sajūtas, kuras šajā laikā valda ne tikai dabā, bet arī cilvēkos, tādā veidā radot krāšņu un daudzpusīgu priekšnesumu.

Cat from Japan ir mūzika, kura veidojas ik pa laikam ierakstot dziesmām apakšā vienojošas tēmas: ritmu, pavadījumu, bassa noti, bet pēc tam virsū piespēlējot solo tēmas. Lielākoties viss, kas tiek radīts, ir bijis spontāni prātā iešāvušos ideju improvizējums dzīvā ģitāras muzicējumā. Mūzikā tiek meklētas dziļas pārdomu un atmiņu veicinošas sajūtas.

Dziesmas veidojot, izmantotas tikai balss un elektriskās ģitāras skaņas, uzaudzējot daudzveidīgu skaņdarbu visdažādākajās garastāvokļa krāsās. Rezultāts izklausās dīvains, neparasts, postrokāls, psihodēlisks un aizrauj klausītāju dziļi pārdomu labirintos.

Šī būs jau otrā tumšās mākslas izstāde ar nosaukumu - „Novembra Liktenis", pirmā notika pagājušā gada novembrī, kā sava veida tumšas mākslas pionieri – pirmoreiz šajā žanrā Latvijā, galerijā „Slazds" vienkopus tika izstādīti dažādu vietējo autoru tumšās mākslas darbi, izstādes atklāšanā muzicēja doom metal grupa Frailty, mājīgā un tumšā atmosfērā savās domās dālijās dažādi mākslas pazinēji un kritiķi.

Šogad tradīcija nemainās – tumšā māksla, klātienē sastopamie autori, īpašais dzēriens un izstādes atklāšanas muzikālā daļa – šim vakaram - psihodēliskais ģitārburvis – Cat From Japan. (http://www.draugiem.lv/draugiemlvmusicmusicianphpmid8)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV