Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

"Staro Rīga" ietvaros norisināsies gaismu izrāde uz RTU "koju" ēkas

Latvijas Jaunā teātra institūts, 12.11.2010. 12:33

21. novembrī plkst. 20:00 un 21:00 laukumā pie RTU studentu viesnīcas Ķīpsalā, Āzenes ielā 22 un 22a, Latvijas Jaunā teātra institūts aicina uz mājas gaismu izrādi "Es ļoti gribētu atgriezties mājās (un lai tā būtu atgriešanās tur, kur esi tu)", kas iekļauta festivāla "Staro Rīga" programmā un ko veido Anna Rispoli (Brisele) kopā ar RTU studentiem - studentu viesnīcas iedzīvotājiem. Katra izrāde ilgst 15 minūtes.
"Staro Rīga" ietvaros norisināsies gaismu izrāde uz RTU "koju" ēkas

Uz robežas starp aktīvo Rīgas centru un kluso Pārdaugavu, paslēpusies starp smalko Islandes viesnīcu un trokšņaino Olimpiju, stāv majestātiska celtne, agrāk saukta par RTU kojām, tagad - par studentu viesnīcu. 10 stāvi, 246 dzīvokļi... un ap 500 iedzīvotāju. Kopā ar itāļu mākslinieci Annu Rispoli viņi pārvērtīs ēku mirdzošā dzīvā būtnē, uzceļot pieminekli mājas dzīvei un ikdienai. Uz 15 minūtēm studenti mainīs savus ikdienišķos ieradumus un ieslēgs gaismu nevis tāpēc, ka ir atgriezušies mājās, bet gan - lai raidītu signālu ārpasaulei. Ēkas logi un aiz tiem mītošie jaunieši mūzikas ritmā veidos gaismas rakstus, paužot vēstījumu par to, ko viņiem nozīmē mājas. Šinī brīdī pilsēta kļūs par skatītāju, bet mājas iedzīvotāji – par izrādes liesmojošo centru.

Itāļu mākslinieces Annas Rispoli vizuālo darbu un performanču centrā ir publiskās telpas un privātās teritorijas attiecības. Māksliniece darbojas kolektīvā ZimmerFrei, kas ar dažādu formālo izteiksmes līdzekļu starpniecību pēta reālo un iedomāto vidi, kurā garīgais un fiziskais kļūst par vienotu cilvēka pieredzes liecinieku. Grupa ir piedalījusies Venēcijas biennālē, Manifesta07 un festivālā Theater der Welt.

Mājas gaismu izrāde Ķīpsalā notiks tikai divas reizes 21. novembra vakarā 20:00 un 21:00. Skatīšanās bez maksas.

Izrādes producenti Sandra Lapkovska un Latvijas Jaunā teātra institūts.

Atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, radio NABA, Rīgas Tehniskā universitāte, RTU Studentu parlaments, RTU studentu viesnīcas daļa, starptautiskā platforma Imagine 2020, EK programma "Kultūra 2007-2013"

www.staro.lv
www.zimmerfrei.co.it

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV