Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Valmieras Valsts ģimnāzijas galerijā „Ledus pagrabs" apskatāma Gitas Šmites gleznu izstāde

Elīna Neimane, 04.02.2011. 09:09

Ceturtdien, 2.februārī, Valmieras Valsts ģimnāzijas galerijā „Ledus pagrabs" tika atklāta mākslinieces Gitas Šmites gleznu izstāde. Tajā apskatāmi mākslinieces jaunākie darbi, kas tapuši laika posmā no 2009.gada vasaras līdz 2011.gada rudenim.
Valmieras Valsts ģimnāzijas galerijā „Ledus pagrabs" apskatāma Gitas Šmites gleznu izstāde

Gita Šmite dzimusi 1973.gadā Rīgā. Mācījusies Jāņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā, Latvijas Mākslas akadēmijā profesoru Imanta Vecozola un Viļa Ozola meistardarbnīcā, ieguvusi Mākslas bakalaura grādu. Kopš 1996.gada piedalījusies septiņās personālizstādēs, kā arī vairākās grupu izstādēs. Veidojusi tērpus teātru izrādēm un piedalījusies citos mākslas projektos.

Mākslinieces izteiksmes līdzeklis ir tonālā glezniecība. „Gitas Šmites darbi ir sajūtu, iespaidu un pārdomu kopums, kuru raksturo īpašs laika plūdums ar svētdienas izjūtu: gaišs, nomierinošs acu mirdzums, vēsa, saudzējoša plauksta, tikko tverams smaids - bez steigas un burzmas. Tas ir kā brīdis, kad rasta iespēja ieklausīties sevī. Brīžiem liekas, vai tā maz iespējams dzīvot 21. gadsimtā? Viss atkarīgs no mums pašiem, no mūsu attieksmes pret dzīvi, pret laiku un gleznotājam - pret glezniecību. Gita glezno vispirms sev, brīžiem pat liekas, ka tikai sev, jo viņu nesaista efekti un vēlme pārsteigt," saka mākslas zinātniece Anda Treija.

Izstāde galerijā „Ledus pagrabs" būs apskatāma līdz 7.martam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV