Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Atklās Neonillas Medvedevas gleznu izstādi „Cilvēki un ziedi"

Karlīne Cercina, 14.02.2011. 12:57

Valmierā, mākslas „Galerijā Laipa", 17.februārī plkst.18:00 tiks atklāta gleznotājas Neonillas Medvedevas gleznu izstāde, svinēta mākslinieces dzimšanas diena un paziņoti konkursa izstādes „Ainava 2010" rezultāti. Izstāde apskatāma no 2011.gada 4. februāra līdz 3. martam.
Atklās Neonillas Medvedevas gleznu izstādi „Cilvēki un ziedi"

Ūdensvīra zodiaka zīmē dzimušajiem dzīves mērķis ir „būt oriģinālam un īpašam", tā stihija ir gaiss, bet darba sfēra, kurā gaidāmi lielākie sasniegumi – māksla un filozofija...

Neonilla, kura savu dzimšanas dienu svinēs 17.februārī, mākslas „Galerijā Laipa" sevi ir pierādījusi Latvijas glezniecības pasaulē, 2008.gadā iegūstot SEB stipendiju glezniecības darbu konkursā un Borisa Bērziņa stipendiju zīmējumu konkursā, kopš 2009.gada saņemot apstiprinājumu iekļauties Latvijas Mākslinieku savienības biedru sarakstā, atklājot vairākas personālizstādes un aktīvi piedaloties radošajos plenēros Eiropā.

„„Man liekas, ka par mākslu runāt nav jēgas. Vispār nav iespējams. Vienkārši glezno, un viss," Neonilla ir tieša, bet ne lecīga: "Kas ir glezniecība, var saprast tikai otrs gleznotājs." Tomēr jaunā gleznotāja nosauc dažas sev svarīgas īpašības — "krāsu savienojums, līdzsvars...". XXI gs. viens no centrālajiem jautājumiem — vai ir iespējama patiesa oriģinalitāte vai jebkura izpausme tomēr ir jau bijušā atkārtojums un variācija. N.Medvedevas gleznieciskā valoda tomēr pārsteidz ar savdabību. Jaunā gleznotāja pieļauj, ka ir citāda, jo nav mācījusies J.Rozentāla Rīgas mākslas skolā kā vairākums. "Es klausos pasniedzējos, bet reizē — arī neklausos. Glezniecībā nav nekādu ierobežojumu, tas ir pilnīgi brīvs process," uzskata Neonilla. Līdz akadēmijas glezniecības nodaļai viņa nonākusi pēc LMA vakara kursiem, un kļūdainas pastudēšanas dizaina nodaļā, kur bijuši jāpilda uzdevumi, kurus viņa raksturo vienā vārdā — murgs. Latviešu glezniecības tradīcijas noteikti pastāv — uzskata Neonilla Medvedeva. "Varbūt manā glezniecībā tas ir tas pelēkais?....," viņa pati sev jautā. "Manos darbos viss ir no dabas. Daudz balstos uz savu redzi, izjūtu un arī zināšanām. Cilvēki gleznās — tie ir Akadēmijas studenti, kompozīcijās ar lietām," stāsta jaunā gleznotāja. "Ir daudz domāts, bet nav nekas izdomāts," to studente uzskata par svarīgāko savos darbos. " citāts no sarunas ar teātra kritiķi, Undīni Adamaiti pēc SEB banka stipendijas saņemšanas.

Sagaidot savu 24.dzimšanas dienu, māksliniece atklāj savu pirmo personālizstādi Valmierā, saņemot apsveikumus no pasniedzējiem Kristapa un Kaspara Zariņiem, Alekseja Naumova, Jura Jurjāna, u.c. Pirmo reizi izstādes atklāšanai varēs sekot līdzi tiešraidē Valmieras neatkarīgā radio „Kas Te Ir" mājas lapā – sīkāka informācija www.galerijalaipa.lv.

Izstādes atklāšanas laikā tiks paziņoti konkursa izstādes „AINAVA 2010" rezultāti un apbalvoti uzvarētāji, apmeklētāji un viesi tiks aicināti baudīt mūziku, mākslu un netveramo mirkli.

Publicitātes foto, Neonilla Medvedeva „Mazais Nikolass" 2009.g. a/e

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV