Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Leļļu animācijas darbnīca ģimenēm „Brigādes rezgalības Kino muzejā"

Zane Balčus, 18.03.2011. 09:42

Rīgas Kino muzejā atsākas animācijas darbnīcas ģimenēm! Sešas sestdienas marta, aprīļa un maija mēnešos lieli un mazi aicināti piedalīties leļļu animācijas darbnīcā „Brigādes rezgalības Kino muzejā", kuru vadīs animācijas režisori Dace Rīdūze un Ēvalds Lācis no studijas „Animācijas brigāde". Darbnīcas norisināsies 26. martā, 2. aprīlī, 30. aprīlī, 7. maijā, 14. maijā un 21. maijā Rīgas Kino muzeja telpās Vecrīgā, Peitavas ielā 10/12.
Leļļu animācijas darbnīca ģimenēm „Brigādes rezgalības Kino muzejā"

Darbnīcā aicināti piedalīties bērni vecumā no 6 līdz 14 gadiem kopā ar vecākiem vai vecvecākiem, kuri vēlas piedalīties leļļu animācijas filmas tapšanas procesā. Vispirms darbnīcas vadītāji Dace Rīdūze un Ēvalds Lācis iepazīstinās dalībniekus ar leļļu animācijas filmu veidošanas norisi, radīs priekšstatu par visiem filmas veidošanā svarīgajiem elementiem – scenāriju, mākslinieka zīmējumiem, leļļu izgatavošanu, dekorāciju un rekvizītu tapšanu, animāciju, montēšanu un ieskaņošanu.

Tālāk pasniedzēju vadībā visu nodarbību laikā dalībnieki strādās pie vienota scenārija, rezultātā kopīgiem spēkiem izveidojot filmu. Darbnīcā tiks izmantotas gatavas animācijas filmām izgatavotas lelles, taču nepieciešamos rekvizītus un fonus dalībnieki varēs izgatavot uz vietas paši.

Pirmo reizi Kino muzejā animācijas darbnīcas vadīs leļļu animācijas tehnikā strādājoši autori. Dace Rīdūze un Ēvalds Lācis studijā „Animācijas brigāde" darbojas jau kopš 1990. gadu otrās puses. Režisore un animatore Dace Rīdūze bijusi režisore jau astoņām filmām, kuras iemīļojuši gan lieli, gan mazi („Kaķi", „Jāņtārpiņš", „Skurdrulauva", „Cūkas laime" u.c.), no kurām jaunākā filma „Zīļuks" februārī bija iekļauta prestižajā Berlīnes kinofestivālā jauniešu filmu konkursa programmā. Savukārt Ēvalds Lācis pie filmu tapšanas galvenokārt atrodas aiz kameras (bijis operators filmām „Trīs musketieri", „Latvietis" u.c.), kā arī bijis režisors divām filmām „Jaunā suga" un „Ledus pavēlnieks".

Ar šo darbnīcu vēlamies veicināt ģimeņu kopējās radošās aktivitātes, kurās pieaugušie darbojas kopā ar bērniem kultūras vidē Rīgā, paplašināt bērnu un pieaugušo zināšanas par kino tapšanas procesu, tādā veidā radot lielāku izpratni par tik populāro mākslas formu – animācijas kino. Rīgas Kino muzejā animācijas darbnīcas bērniem notiek jau kopš 2008. gada un tikko, šī gada janvārī un februārī, animācijas darbnīca Nila Skapāna vadībā, kurā veidojām filmas plastilīna tehnikā, ieguva milzīgu popularitāti.

Darbnīcas sākums plkst. 13:00, ilgums aptuveni 2 stundas.

Vietu skaits darbnīcā ir ierobežots, tādēļ savu dalību nepieciešams pieteikt iepriekš pa telefonu 67358873 vai e-pastu: kinomuzejs@kinomuzejs.lv, norādot, kuros datumos vēlaties darbnīcu apmeklēt.

Dalības maksa diviem cilvēkam par vienu nodarbību 4,00 Ls, trijatā 5,00 Ls, četriem cilvēkiem 6,00 Ls.

Pasākumu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Publicitātes fofo, kadrs no animācijas filmas „Skurdrulauva"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV