Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Kinolektorijā "Otrā maiņa" Toma Ķenča lekcija "Gadsimts ar vampīriem"

Zane Balčus, 05.04.2011. 12:46

Šīs sezonas trešajā lektorija "Otrā maiņa" vakarā 7. aprīlī plkst. 18:30 Rīgas Kino muzejā aicinām uz Toma Ķenča lekciju "Gadsimts ar vampīriem".
Kinolektorijā "Otrā maiņa" Toma Ķenča lekcija "Gadsimts ar vampīriem"

Kinolektoriju "Otrā maiņa" darbojas kā platforma jaunajiem un topošajiem pētniekiem, kas pārstāv „jauno paaudzi" mākslas un kultūras teorijā. Toms Ķencis ir filozofijas doktorantūras students Taru universitātē.

Ievadot lekcijas tēmu, Toms saka: „Lielā mērā ar kino palīdzību vampīrs ir kļuvis par vienu no populārākajiem mūsdienu mitoloģijas tēliem. Kurš gan nav dzirdējis par Drakulu? No mēmā briesmoņa pirmajās filmās līdz romantiskajam Edvardam "Krēslas" triloģijā plešas sazarots kino vēstures tīklojums. Vampīra tēls ir paplašinājis kino robežas, ļaujot no burtiski pārcilvēciska skatu punkta risināt plašu jautājumu klāstu – morālu, psihoanalītisku, pat ekonomisku un ideoloģisku. Tai pat laikā žanra kanons dāvā skatītajiem izklaidi ar asinīm, iekāri un nemirstību."
(NB! Lekcijas ietvaros izmantotais uzskates materiāls satur vardarbīgas un nepiedienīgas ainas.)

Lektorija "Otrā maiņa" autori akadēmiskā ziņā pārstāv dažādas disciplīnas – sociālantropoloģiju, filozofiju, kino vēsturi un teoriju –, bet vienojošais faktors rodams viņu vienlaikus pretenciozajā, atvērtajā, erudītajā, svaigajā, kultūras laukā salīdzinoši nesen pārstāvētajā attieksmē un skatījumā.

Turpmāk lektorija programmā:

28. aprīlis
Zane Balčus: Žans Rušs un etnofikcija

Ieeja: bez maksas

Adrese: Rīgas Kino muzejs, Peitavas iela 10/12 (ieeja no Alksnāja ielas)

Sakarā ar ierobežoto vietu skaitu, lūdzam pieteikties iepriekš: kinomuzejs@kinomuzejs.lv, tel.67358873

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV