Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Uguns pie "Fontaine Palace"

Egons Peršēvics, 12.05.2011. 11:24

Šo sestdien, 14.maijā Liepājā pie kultūras un izklaides vietas „Fontaine Palace" tiks uzstādīta tēlnieka Egona Peršēvica skulptūra „Uguns".
Uguns pie "Fontaine Palace"

Skulptūra „Uguns" ir atsauce uz „Fontaine Palace" piedzīvojumiem bagāto likteni – divus gadus atpakaļ mūzikas klubs pārdzīvoja postošu ugunsgrēku, kuru izraisīja vēl aizvien nenoskaidroti ļaundari.

Šis tēlniecības darbs līdz šim ir ceļojis pa izstādēm Latvijā un to apmeklētāju vidē jau labi pazīstams, tādēļ tagad ir pienācis laiks tam atrasties pilsētvidē, kur tas būs pieejams apskatei vēl lielākai auditorijai. Skulptūra atspoguļo uguni un gaismu, ko tā rada. Tajā ir atveidota uguns dieviete liela sērkociņa formā. Pats tēlnieks atzīst, ka ir grūti atrast tēlu kas labāk stāstītu par uguni, kā izdedzis sērkociņš. Skulptūra šajā vietā tiek izstādīta uz laiku un tie noteikti nebūs gadu desmiti, tādēļ iesakām tās aplūkošanu neatlikt uz nenoteiktu laiku.

Egons Peršēvics 2010.gadā ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļu un aktīvi piedalās izstādēs un mākslas akcijās kopš 2006.gada. 2008.gadā tēlnieks pārstāvēja Latviju vērienīgajā „Starptautiskajā Tēlniecības kvadriennālē Rīgā". Pēdējā gada laikā tēlnieka Egona Pēršēvica darbi tiek izstādīti arī mākslas telpās ārpus Latvijas – Ukrainā, Somijā un Lietuvā. Kopš 2010.gada rudens Egons Peršēvics strādā pie saviem jaunākajiem tēlniecības projektiem Liepājā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV