Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Lasāmviela pieaugušajiem jāņubērniem

Apgāda Zvaigzne ABC Reklāmas un mārketinga daļa, 21.06.2011. 11:55

Kad Līgo dziesmas nodziedātas un papardes zieds atrasts, tad laiku var atlicināt arī grāmatu lasīšanai. Apgāds Zvaigzne ABC piedāvā patiešām apjomīgu (1120 lpp.) lasāmvielu ̶ Mišela Feibera (Michel Faber) romānu "Ziedlapiņas tumši sārtās un baltās". Grāmata ir domāta tikai un vienīgi pieaugušajiem jāņubērniem.
Lasāmviela pieaugušajiem jāņubērniem

Mišela Feibera ģeniālais un izlaidīgais erotiskais romāns "Ziedlapiņas tumši sārtās un baltās" vēsta par mīlestību un godkārīgām ilgām. Tas ir brīnišķīgs stāsts par erotiku, mīlestību, grēku, ģimenes ķildām un šķiru aizspriedumiem Viktorijas laikmeta Londonā. Vienlaikus autors piedāvā arī mūsdienīgu skatījumu uz tālaika dzīvi, uz to, kas patiesībā notika aiz cieši aizvilktiem aizkariem.

Romāna galvenā varone Sirdspuķīte ir valdzinoša deviņpadsmit gadus veca prostitūta. Viņa lasa grāmatas un pat raksta romānu, kurā atriebjas saviem pāridarītājiem – vīriešiem. Vairāk par visu jaunā sieviete vēlas izrauties no pazemojošās dzīves.

Kas vīriešiem Sirdspuķītē šķiet tik pievilcīgs?
Sirdspuķītes piekoptā amata arsenālā nav lielākas vērtības kā jaunavīga izskata meitene, kas spēj ļauties izvirtību straumei un pēc tam iznirt no tās smaržīga kā roze, ar draudzīga spaniela skatienu acīs un smaidu lūpās – baltu kā grēku piedošana. Vīrieši nāk atkal un atkal, taujā pēc Sirdspuķītes un ir pārliecināti, ka sievietes vēlme izbaudīt viņu izraudzīto netiklību ir tikpat liela kā pašiem.

Romāna autors Mišels Feibers ir dzimis 1960. gadā Holandē, dzīvojis un izglītojies Austrālijā: Melnburnas Universitātē studējis filozofiju, retoriku, holandiešu un angļu filoloģiju. Kopš 1993. gada M. Feibers dzīvo Skotijā.

"Ziedlapiņas tumši sārtās un baltās" ir rakstnieka ceturtais romāns. Tas tulkots vairāk nekā divdesmit valodās un kļuvis par starptautisku bestselleru. Lielbritānijas raidorganizācija BBC pēc romāna "Ziedlapiņas tumši sārtās un baltās" motīviem uzņēmusi televīzijas filmu.

Romānu no angļu valodas tulkojusi Alda Vāczemniece.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV