Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Mammadaba vēstniecību Rīgas centrā apmeklējuši vairāk nekā 6 000 cilvēku

Elza Zīda, 23.08.2011. 12:14

Septembrī atklās jaunās Mammadaba vēstniecības visā Latvijā
Mammadaba vēstniecību Rīgas centrā apmeklējuši vairāk nekā 6 000 cilvēku

AS Latvijas valsts meži (LVM) un SEB bankas kopīgi radīto Mammadaba vēstniecību Rīgas centrā, kanālmalas zaļajā zonā starp Latvijas Nacionālo operu un Latvijas Universitāti, 10 dienās kopumā apmeklējuši vairāk nekā 6 000 rīdzinieku un pilsētas viesu. Vēstniecība tika ierīkota ar mērķi popularizēt atpūtu pie dabas – sniegt informāciju par atpūtas vietām valsts mežos, sēņu un ogu takām, apskates objektiem, kā arī velo-maršrutiem. Lai turpinātu popularizēt dabas izzināšanu mežā, 1.septembrī jau trešo gadu pēc kārtas deviņās Latvijas skolās tiks atklātas jaunas Mammadaba vēstniecības.

„Mammadaba vēstniecība Rīgas centrā bija unikāls eksperiments – ievest mežu pilsētā. Ikdienas steigā mēs aizmirstam, ka mežs ir labākās zāles pret visām pilsētas rutīnas radītajām sekām – stresu, nogurumu un arī dusmām. Mammadaba vēstniecības mērķis bija vienkāršs: atgādināt 21.gadsimta pilsonim par dabas spēku un tā pozitīvo ietekmi," stāsta LVM Komunikācijas nodaļas vadītājs Tomass Kotovičs. "Vislielākā apmeklētāju interese bija tieši par Tērvetes dabas parku un tūrisma un atpūtas centru „Spāre"; makšķerēšanas entuziastus saistīja Zebrus ezers, savukārt mazākie apmeklētāji vecākus mudināja uzzināt, kā nokļūt Pokaiņu mežā."

Lai par Mammadaba misiju un vēstniecības aktivitātēm uzzinātu pēc iespējas vairāk cilvēku, Mammdaba vēstnieku kārtā tika akreditēti seši dažādi kultūras un radošo industriju pārstāvji un uzņēmēji: modes dizainere QooQoo jeb Aļona Bauska, modes blogeres Agnese Kleina un Santa Bindemane, sociālo mediju guru un DJ Artūrs Mednis, kā arī smalklietoto apģērbu veikala un kafejnīcas „Bonēra" saimnieces Grēta Gorjučko un Aija Lejiņa.

Mammadaba vēstniecībā viesojās dažādi populāri mākslinieki – aktieri Jānis Skutelis un Ģirts Runātājs no Karaliskā improvizācijas teātra, mūziķi Māra Upmane-Holšteina un Goran Gora, grupas Mango un Bērnības Milicija. Ikkatrs varēja piedalīties velo-kafejnīcas un darbnīcas Miit enerģijas lādēšanas punktā, komiksu žurnāla KUŠ! tekstilapstrādes darbnīcā, kā arī uzklausīt sēņu speciālistes padomus; nobaudīt restorāna „Bergs" šefpavāra Kaspara Jansona gatavoto maltīti no dabas veltēm vai spēlēt Ludo galda spēļu kluba un Domātājs sarūpētās spēles. Ar Latvijas pļavas tējām visus cienāja bārs TAKA.

Pašreiz Latvijas valsts mežos ir 409 Mammadaba atpūtas objekti, kuru izveidē, labiekārtošanā un uzturēšanā LVM pēdējo piecu gadu laikā kopumā investējuši vairāk nekā 1 miljonu latu. Tās ir 311 atpūtas vietas, 53 apskates objekti, 40 dabas takas un 5 skatu torņi, ko ik gadu apmeklē vairāk nekā pusmiljons dabas mīļotāju gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Par Mammadaba atpūtas objektiem: www.mammadaba.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV