Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Kodži Jamamuras īsfilmu retrospekcija

kinokino.lv, 05.09.2011. 11:22

10. septembrī plkst. 13:00 Kinoteātra „Rīga" Mazajā zālē norisināsies Kodži Jamamuras lekciju un animācijas īsfilmu retrospekcija. Ieeja - bez maksas.
Kodži Jamamuras īsfilmu retrospekcija

Programma:

Animatora Kodži Jamamuras lekcija (2h)
- Mana animācija: darbs un iedvesma
- 15 min starpbrīdis-
Animācijas īsfilmu retrospekcija (1h30min)
- Galvas kalns Atama Yama 10" 2002.
- Vīģe Fig 6" 2006.
- Vecais krokodils Toshi wo Totta Wani 12"53' 2005.
- F.Kafkas Lauku ārsts Kafka Inaka Isha 21" 2007.
- Bērna metafizika Kodomo No Keijijougaku 5"08' 2007.

Kodži Jamamura (Koji Yamamura) dzimis Japānā 1964. gadā un pirmo animācijas filmu radījis 13 gadu vecumā. 1987. gadā pabeidzis gleznošanas studijas un uzsācis karjeru animācijas jomā Mukuo studijā kā fonu mākslinieks. 1993. gadā Kodži Jamamura nodibina studiju Yamamura Animation Inc., savukārt 2002. gadā paraksta līgumu ar Acme Filmworks kā animācijas režisors. Mākslinieks atzīst, ka viņu ietekmējusi Kanādas, Krievijas un Eiropas animācija, īpaši tādi autori, kā Išu Patels, Jurijs Noršteins un Prīts Perns.

Kodži Jamamura veidojis lielu skaitu animācijas īsfilmu dažādā tehnikā. Kodži Jamamuras filmas izrādītās vairāk kā 30 pasaules valstīs un saņēmušas nozīmīgus apbalvojumus. Darbu retrospektīvas demonstrācijas notikušas vairāk kā 20 valstīs, piemēram, Melburnas Starptautiskajā filmu festivālā, Apvienotās Karalistes Nacionālajā kino teātrī un citur.

Animācijas īsfilma „Galvas kalns" (Atama Yama 2002.) 2003. gadā tikusi nominēta „Oskara" balvai, kā arī saņēmusi 6 Grand Prix balvas, tai skaitā festivālos Anesī, Zagrebā un Hirošimā. Jamamuras animācijas īsfilma „Lauku ārsts" (Kafka Inaka Isha, 2007) pēc Franca Kafkas stāsta motīviem saņēmusi Grand Prix Otavas Starptautiskajā animācijas filmu festivālā 2007. gadā. Viņš ir pirmais autors, kura darbi ieguvuši Grand Prix balvas visos nozīmīgākajos starptautiskajos animācijas filmu festivālos.

Kodži Jamamura lasījis lekcijas, vadījis meistardarbnīcas un darbojies žūriju sastāvos starptautiskos animācijas festivālos ar mērķi popularizēt un veicināt animācijas mākslu. Mākslinieks strādā arī kā ilustrators, un ir publicētas vairākas viņa grāmatas. Kodži Jamamura ir Japānas Animācijas asociācijas priekšsēdētāja vietnieks, Starptautiskās Animācijas filmu asociācijas Japānas nodaļas režisoru padomes loceklis, kā arī pasniedz kā viesprofesors Tokijas Dzokei Universitātē un ir profesors Tokijas Mākslas Universitātes Filmu un jauno mediju institūta Animācijas departamentā.

Kodzi Jamamuras mājas lapa: http://www.yamamura-animation.jp/

Pasākuma laikā tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā.

Ieeja pasākumā ar bezmaksas ieejas kartēm. Ieejas kartes var saņemt Kino „Rīga" kasēs sākot ar 5. septembri. Vietu skaits ierobežots.

Tālrunis uzziņām 67812003, e-pasts: eoj.culture@latnet.lv

www.lv.emb-japan.go.jp

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV