Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Svētku programma kinoteātri Splendid Palace

EasyGet.lv, 10.11.2011. 09:14

18. novembrī kinoteātris Rīga / Splendid Palace sagaidīs īpašā svētku gaisotnē, visas dienas garumā demonstrējot tikai latviešu filmas, informē Aiga Millere.
Svētku programma kinoteātri Splendid Palace

Dienas pirmajā pusē, plkst. 12:30, jaunākos kino apmeklētājus priecēs multfilma „Lote un mēness akmens noslēpums".

Plkst. 14:00 un 17:00 kinoteātra mazajā zālē redzēsiet dokumentālo filmu par nu jau leģendāro grupu „Čikāgas piecīši", kas stāsta par to, kā pieci jauni trimdā dzīvojoši latvieši satikās Čikāgā, lai dziedātu saviem tautiešiem.

Plkst. 15:30 būs iespēja sekot līdzi latviešu dēkaiņa Aleksandra Laimes piedzīvojumiem, meklējot zeltu un dimantus, filmā „Aleksandrs Laime un Anhela ūdenskrituma dimanti".

Filmas „Vella kalpi" cienītājiem interesanti būs uzzināt ko vairāk par vienu no tautas mīlētākajām, bet kritiķu pretrunīgi vērtētajām latviešu kino filmām „Vella kalpi" (1970.g.) – tas viss plkst. 18:30 filmā „Vella kalpi. Filmas arheoloģija".

Bet vakara noslēgumā, plkst. 20:30, redzēsiet latviešu spēlfilmu „Dancis pa trim", ar Kristīni Nevarausku, Mārtiņu Freimani un Jāni Vingri galvenajās lomās.

Savukārt lielā zāle skatītājus pārsteigs ar trīs leģendārām latviešu filmām.

Plkst. 15:30 apmeklētāji varēs baudīt režisora Jāņa Streiča tautisko filmu „Rūdolfa mantojums", uzreiz pēc tam, plkst. 18:00 Aigara Graubas 2007. gada filma „Rīgas sargi", bet programmu noslēgs filma, kas pēc tās pirmizrādes vairākus gadus turējās atjaunotās neatkarības laikā skatītāko latviešu filmu topa augšgalā – „Baiga vasara".

Jaunajā zālē plkst. 17:00, 18:00, 19:00 un 20:00 būs iespēja ielūkoties sarunā ar izcilo maestro Raimondu Paulu portretfilmā „Zib mūža rats".

Pēc valsts svētkiem, pārsteigumi sagaida arī „Krēslas" sāgas fanus. Šis 21. gadsimta kultūras fenomens no 19. novembra vakara seansos kinoteātrī Rīga / Splendid Palace! Lieliska iespēja noskatīties episko stāstu par vampīra Edvarda un Bellas mīlestību, ilgi gaidītajā filmā „Rītausma".

Filma „Rītausma" ir ceturtā „Krēslas" sāgas filma, kuras režisors ir „Oskara" balvas ieguvējs Bils Kondons. Tā ir tupinājums stāstam par meitenes Bellas un vampīra Edvarda romantisko, noslēpumaino un aizraujošo mīlestību, kuru caurvij trauksmaini piedzīvojumi un dēkas.

Galvenajās lomās - Kristena Stjuarte, Roberts Patinsons, Teilors Lotners, kā arī Dakota Faninga, Anna Kendrika, Maikls Šīns un citi.

Vairāk informācijas: www.splendidpalace.lv

Foto: kadrs no filmas "Rīgas sargi". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV