Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Atklāta tumšās mākslas izstāde "Novembra liktenis 2011"

EasyGet.lv, 29.11.2011. 14:47

Galerija "Slazds" aicina uz ikgadējo tumšās mākslas izstādi "Novembra liktenis 2011", kas galerijā apskatāma līdz 20. decembrim.
Atklāta tumšās mākslas izstāde "Novembra liktenis 2011"

Jaunas un neparastas tradīcijas ienāk Latvijas mākslas pasaulē. Viena no tādām ir pagaidām vēl mazpazīstamā „tumšā māksla" ko jau trešo gadu pēc kārtas reprezentē galerija „Slazds", kas atrodas Vecrīgā, pretīm „Zviedru vārtiem". „Tumšajai mākslai ir dažādi nosaukumi, bet pareizākais sinonīms, iespējams, ir „metafiziskā māksla", jo tās uzdevums ir, lietojot reti perfektu glezniecības (tēlniecības, grafikas, kolāžas, u.c.) tehniku, palīdzēt skatītājam iedziļināties filozofisko abstrakciju pasaulē. Runa šoreiz nav par kādu šauru, mazpazīstamu mākslas apakšnozari, vai subkultūru: „tumšā māksla" ir modernās mākslas galvenais virziens, kura elementi plaši tiek lietoti arī praktiskajā sfērā – reklāmā, grāmatu izdošanā, filmu industrijā un citur.

Novembra sākumā saskaņā ar tradīciju, galerija „Slazds" rīko šajā žanrā strādājošo mākslinieku izstādi, kur skatītājam ir iespēja redzēt jaunākos darbus tādiem māksliniekiem kā: Sergejs Djomins, Nele Zirnīte, Kalvis Zālītis, Kristīne Jansone, Zane Lūse, Katrīna Taivāne un citi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV