Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Andreja Pumpura eposa "Lāčplēsis" akadēmiskā izdevuma angļu valodā atvēršanas svētki

easyget.lv, 15.05.2007. 08:55 | komentāri (1)

Vakar, 14.maijā Latvijas Universitātes Mazajā aulā notika Andreja Pumpura eposa "Lāčplēsis" akademiskā izdevuma angļu valodā atvēršanas svētki.
Andreja Pumpura eposa "Lāčplēsis" akadēmiskā izdevuma angļu valodā atvēršanas svētki

Galerijas:

Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā apgādā klajā nākušais Andreja Pumpura eposs "Lāčplēsis" ir grezns un reprezentatīvs zinātniskais izdevums angļu valodā, ko papildina V.Vīķes—Freibergas, K.Kļaviņa, J.Kursītes un O.Lāma apceres un zinātniskie komentāri. Izdevums sagatavots valsts pētījumu programmas "Letonika" projekta "Kultūra un vara" ietvaros, projekta vadītāja un "Lāčplēša" zinātniskā redaktore LU profesore Ausma Cimdiņa.

Eposa tulkojumam un akadēmiskajam izdevumam angļu valodā ir ne tikai paliekoša kultūrvēsturiska nozīme, tas ir nozīmīgs ieguldījums arī Baltijas studiju un pētniecības veicināšanā letonistikā, folkloristikā un salīdzināmā mitoloģijā pasaules valstu universitātēs.

Eposa "Lāčplēsis" tulkojumu angļu valodā ir viecis LU goda doktors - Artūrs Kroplijs.



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV