Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Latvijas Studentu teātra dienās tiksies 13 studentu teātri no visas Latvijas

EasyGet.lv, 21.03.2012. 09:39

No 23. līdz 25. martam Rīgas Tehniskā universitāte aicina uz XIII Latvijas Studentu teātra dienām. Latvijas Studentu teātrus un jauniešu teātru studiju priekšnesumus vērtēs profesionāla žūrija un paši dalībnieki, lai noskaidrotu, kuram šogad būs tas gods iegūt ceļojošo balvu – sudraba āksta cepuri. Ieeja bez maksas.

"Latvijas Studentu teātra dienās vienkopus tiekas dažādu augstskolu studenti, lai iepazītos, sadraudzētos un radoši izpaustos. Šoreiz teātra dienā studenti apspēlēs tēmu "Acis"," stāsta RTU Studentu kluba direktore, režisore Asja Visocka, kura kopā ar Edmundu Freibergu, Raimondu Vazdiku, Baibu Berķi un Ģirtu Šoli veidos vērīgo žūriju. Augstāko vērtējumu ieguvušo teātri apbalvos ar Latvijas Studentu teātra dienas ceļojošo balvu – sudraba āksta cepuri. Tāpat tiks noteikts gada labākais studentu aktieris un aktrise.

Par 2012. gada labākā jauniešu teātra titulu sestdien, 24. martā, sacentīsies teātri no RTU, Latvijas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Vidzemes Augstskolas, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Rēzeknes Augstskolas, kā arī studijteātris "AKA", improvizācijas teātris "ImproZoo", VEF Kultūras pils ansamblis "Rīgas pantomīma", Teātra studija "Krāso baltu", Alises Rozes teātris un Jaunais Miltu teātris.

23. martā RTU studentu teātris "Spēle" aicina uz Bertolda Brehta lugas "Trīsgaršu opera" pirmizrādi, kuras režisors ir Romans Grabovskis.

25. martā teātra interesenti tiek aicināti uz aktiermeistarības un skatuves kustības meistarklasēm – pedagogi Anita Sproģe un Dace Jonele. Dalības maksa Ls 1,50 par vienu nodarbību.

Latvijas Studentu teātra dienas atbalsta: Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Dailes teātris, Jaunais Rīgas teātris, Rīgas Krievu teātris, Latvijas Nacionālais teātris, Mazā ģilde, apgāds "Kontinents". Pasākumu organizē RTU Studentu klubs.

Programma pieejama pielikumā un www.kulturartu.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV