Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

„Rēgu Bruņinieks" - zvērīgs, bet ar dvēseles deficītu

Agnese Gusarova, 19.04.2012. 09:49

Fantastikas trilleris „Rēgu bruņinieks. Atriebes gars" 3D formātā, iespējams, pārņems acis, taču stereotipiskais sižets var iemidzināt, bet statiskie un bezjūtīgie varoņi neaizķers dvēseles stīgas.
„Rēgu Bruņinieks" - zvērīgs, bet ar dvēseles deficītu

„Rēgu bruņiniekā" pasaule ir sātana apsēsta vieta, kurā esot, „nav svarīgi, cik tālu jūs dosieties, no dažiem dēmoniem jums neizbēgt". Lielākā daļa varoņu ir tā vai citādi saistīti ar mistisko ļaunuma iemiesojuma pasauli, kas tīri vizuāli, iespējams, kādam skatītājam atsauks atmiņā „Enģeļus un dēmonus", kādu no „Krēslas" daļām (tos kadrus, kuros atainotas dīvainās vampīru dzimtas Itālijā) un datorspēļu fragmentus.

Nikolasa Keidža atveidotais rēgu bruņinieks Džonijs Bleizs ir velna parādnieks pret savu gribu, jo pirms vairākiem gadiem, lai glābtu savu mirstošo tēvu, pārdeva ļaunajam dvēseli. Tomēr Džonija kodols, bez šaubām, ir labs, tāpēc viņš ziedos visas savas pūles, enerģiju un varbūt pat dzīvību, lai glābtu kādu zēnu, kurš ir bez piecām minūtēm jaunākais sātana dvēseles iemiesojums.

Ļaundarus savā ceļā liesmojošais rēgu bruņinieks iznīcina, dzenoties tiem pakaļ uz zvērojoša motocikla, un ar pūķim līdzīgu spēju „spļaut uguni", „apēdot" neliešu dvēseles. Diemžēl, skatoties šo filmu, prātā ienāca ironisks minējums, ka laikam Džonijs Bleizs nav noturējies un izdarījis to pašu arī ar filmas dvēseli. Ārēji šķiet, ka darbība notiek atbilstoši pasaku sižetam - ir labā un ļaunā pasaule, kuru starpā valda nerimstoša sāncensība, līdz beidzot kādā brīnumainā veidā gaišie spēki gūst pārsvaru. Taču „Rēgu Bruņinieka" varoņi šķiet nedzīvi un statiski, un viņu sejās nav iespējams nolasīt pārliecinošas emocijas. Arī sižeta ziņā neviens pavērsiens nav pārsteidzošs. Lai gan filmas veidotāji centušies radīt trilleri, bet laiku pa laikam iespraust pa kādam komiskam elementam, ne vienā brīdi nepaliek nedz baisi, nedz smieklīgi. Vizuāli, protams, nav ne vainas aplūkot 3D spilgtās briesmoņu cīņas, taču kopumā filma neiemin gandrīz nekādas iespaidu pēdas.

Oriģinālais nosaukums: „Ghost Rider: Spirit of Vengeance".
Žanrs: fantastisks trilleris, action
Filmas garums: 95 min.
Režisors: Mark Neveldine, Brian Taylor
Producents: Ari Arad, Ashok Amritraj,Stefan Brunner
Scenārija autors: Scott M. Gimple, Seth Hoffman
Mūzika: David Sardy
Lomās: Nicolas Cage, Ciaran Hinds, Idris Elba
Gads: ASV (2011)
Oriģinālā valoda: angļu
Latvijas kinoteātros no 20.04.2012
Vecuma ierobežojums: 12+ Līdz 12 g.v.- neiesakām

Foto: Kadrs no filmas „Rēgu bruņinieks. Atriebes gars". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV