Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Muzeju nakts Rīgas pašvaldības muzejos un koncertzālēs

Easyget.lv, 14.05.2013. 17:14

Muzeju naktī durvis tiks vērtas apmeklētājiem arī Rīgas pašvaldības muzejos un koncertzālēs

Rīgas Porcelāna muzejs 18. maijā piedāvā programmu, kas veltīta Latvijas mežos atrastiem porcelāna priekšmetiem. Pasākumam informatīvi izglītojošs raksturs, lai situācijā, kad atrodam mežā kādu vēsturisku priekšmetu, mēs zinātu, ko ar to iesākt un kā noteikt priekšmeta vēsturisko un māksliniecisko vērtību. Tēmai veltīta īsfilma, kas stāsta par pieredzi un atbilstošu rīcību šādā situācijā. Apmeklētāji varēs piedalīties interaktīvā instalācijā „Meža arheoloģija” un iejusties arheologa ādā, meklējot „apraktos” porcelāna priekšmetus un to lauskas, kā arī balsot par izstādes „Uz meža malu” eksponātiem. Porcelāna muzejā ieeja no 11.00 līdz 18.00 bez maksas. Muzejā ienākt un to apskatīt varēs ar kabatas bateriju.

Aleksandra Čaka muzejā plkst. 19.00 gaidāms sarīkojums “Ekoloģiskie akcenti – mežs”. Skatītāju klātbūtnē top Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas skolas audzēkņu izstāde, kurā piedalās vizuālās mākslas un multimediju dizaina nodaļas studenti. Mākslas skolas audzēkņi Muzeju naktī veidos arī apmeklētāju portretu gleznojumus. 22.30 Muzeju nakts kulminācijai Čaka muzejā pievienosies Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks ar Aleksandra Čaka dzejas un dziesmu programma “Viss par mīlestību”. Muzejs visas dienas garumā no 11.00 līdz 24.00 apskatīt ekspozīciju gida pavadībā.

Rīgas Jūgendstila muzejs aicina viesos no plkst. 19.00 līdz 1:00 naktī. Dzīvokļa saimnieki - arhitekts Konstantīns Pēkšēns un viņa kundze Anna uzņems ciemiņus un izrādīs savu krāšņo jūgendstila dzīvokli, kura dekoru un interjeru iedvesma rasta Latvijas dabā. Teatralizētajā uzvedumā piedalīsies aktieris Oļģerts Šalkonis, kā arī Dramaturgu teātra jaunie mākslinieki un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas audzēkņi skolotājas Ingas Grīnvaldes vadībā.

Koncertzālē “Ave Sol” 18. maijā skanēs “Lustīgi muzikālā kora stāsti” ar Raimonda Paula dziesmām un jautriem atgadījumiem. Skatītāji aicināti arī aktīvi dziedāt līdz un diriģēt profesionālu kori. Muzeju nakts saimnieks koncertzālē būs smaidīgais un vienmēr atraktīvais Valters Krauze. No 20.00 līdz 24.00 foajē darbosies radošā kokapstrādes darbnīcā, tajā ikviens varēs sev izgatavot skanīgu vēja zvanu.

Rīgas Sv.Pētera baznīcā arī Muzeju naktī skatāma Pasaules Foto izstāde, bet 19. maijā 16.00 turpat notiks Vasarassvētku koncerts ar Latvijas Universitātes Pūtēju orķestra un Jūrmalas koru piedalīšanos. Programmā - Gunāra Ordelovska, Lūcijas Garūtas, Jura Karlsona, Antonio Vivaldi un Johana Sebastiana Baha skaņdarbi. Solisti - Kerolaina Lallo / pikolo flauta, Uģis Gicēvičs/trombons, Marija Anna Novicāne/eifonijs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV