Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

“Ģimene” - mēģinājums bēgt no savas tumšās puses

Violanta Dzene, 25.09.2013. 10:23 | komentāri (2)

Amorālais skatījums uz dzīvi satīriski melnajā komēdijā sola nesaudzēt skatītāju ne mirkli
“Ģimene” - mēģinājums bēgt no savas tumšās puses

Režisora Lika Besona un Martina Skorsēzes kopēji radītais mafijas stāsts filmā “Ģimene” godalgoto aktieru izpildījumā atklāj ieraduma spēku, kas kļūst par galveno instinktu, lai izdzīvotu un pasargātu sev tuvos.

Nežēlīgais mafijas klans – Manzoni ģimene pārceļas uz Franciju, lai, izmantojot liecinieku aizsardzības programmu, sāktu jaunu dzīvi. Nodevuši mafijas klanu, Manzoni ģimene ir spiesta bēgt no mafijas atriebības, pieņemot jaunu identitāti. Nežēlīgais slepkava Freds Manzoni kļūst par garlaicīgu vēstures rakstnieku, kamēr viņa sieva Megija patvērumu cenšas rast vietējās pilsētiņas baznīcā. Arī abu bērni Bella un Vorens dara visu, lai iekļautos vienaudžu kolektīvā un aizmirstu savu līdz šim trako dzīvi. Tomēr, kā izrādās, pielāgošanās vietējai mazpilsētas sabiedrībai ir grūts uzdevums ģimenei, kurai ir gandrīz neiespējami valdīt pār savu karstasinīgo dabu.

Filma “Ģimene” uzskatāmi un krāšņi atklāj vērtību un ģimenes nozīmi cilvēka dzīvē. Lai arī pirmajā mirklī filmu varoņu rīcība liecina par cietsirdīgu nežēlību, ieskatoties dziļāk, mēs spējam uztvert filmas pamatdomu - mīlestība pret savu ģimeni stāv pāri visam. Ģimenes locekļu savstarpējās attiecības spilgti atklājas daudzās filmas epizodēs. Viena no tām ir brīdī, kad katrs ir gatavs iet savu ceļu, bet, uzzinot par briesmām, kas draud ģimenei, steidzas atpakaļ, lai to glābtu. Pamazām katra aina sniedz atbildi uz jautājumu: ”Kas ir cilvēka izdzīvošanas spēks?” Caur asarām un smiekliem filma atklāj to, cik spēcīgs vadmotīvs ir ģimene un tās vērtības.

Viena no filmas panākuma atslēgam ir īpaši zvaigžņotā komanda ar leģendāro režisoru Liku Besonu priekšgalā. Filmā lieliski nolasās režisora satīriskais rokraksts – asprātīgs, melnais humors apvienots ar nežēlīgām spriedzes situācijām. Lika Besona darbu perfekti papildina godalgotie aktieri - Roberts de Niro, Tomijs Lī Džonss, Mišela Feifere un jaunie aktieri – Diana Agrona un Džons D’Leo, spilgti demonstrējot, ko nozīmē “ekrānu ķīmija”.

Jāatzīmē arī oskarotā režisora Martina Skorsēzes ieguldījums filmā. Jau iepriekš režisors ir pievērsies gangsteru tēmai, atklājot savu divpusīgo viedokli par vardarbību un gangsteru dzīvi. Arī filma “Ģimene” pieturas pie domas, ka katrā cilvēkā mīt labais, tikai reizēm par motivāciju ir jākļūst kaut kam spēcīgākam par tīru sirdsapziņu, un filmā tās ir asinssaites.

Ar gaumīgo humoru un dziļi patieso iekšējo drāmu “Ģimene” piedāvā tikai vienu iespēju – baudīt.

Lomās: Roberts de Niro (“Slepkavību sezonai, “Lielās kāzas”, “Optimista stāsts”), Mišela Feifere (“Tumšās ēnas”, “Jaungada nakts”), Tomijs Lī Džounss (“Kā izglābt laulību”, “Vīri melnā”), Diāna Agrona (“Es esmu ceturtais”), Džons D’Leo u.c.

Uz kinoteātriem Latvijā filma iznāks 27. septembrī.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV