Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Kinolektorijā „Tas, ko Tu nedrīksti nezināt” - filma „Nakts bez putniem”

Easyget.lv, 08.11.2013. 14:48

LKA Rīgas Kino muzeja un kino „Splendid Palace” kinolektorijā “Tas, ko Tu nedrīksti nezināt X: Latviešu variants" 13. novembrī plkst. 19.00 kino “Splendid Palace” Mazajā zālē – Gunāra Cilinska filma „Nakts bez putniem”. 
Kinolektorijā „Tas, ko Tu nedrīksti nezināt” - filma „Nakts bez putniem”

Pirms filmas lekciju lasīs kino režisors un zinātājs Jānis Putniņš, informē muzeja pārstāve Līva Pētersone.

„Nakts bez putniem” (1979) ir cilvēka vientulības un atbildības drāma ārpus socreālisma rāmjiem ar izcilu Ulda Dumpja tēlojumu galvenajā lomā.

Jānis Cērps tikko atgriezies no darba ārzemēs un cenšas pārdzīvot sievas Ilzes (Lilita Ozoliņa) nodevību. Viņš satiek trolejbusa vadītāju Dzintru (Maija Renskumberga, vēlāk – Lūsēna) un sāk strādāt par naktssargu dzimtajā ostas pilsētā. Taču pamazām viņam nākas pārvērtēt pagātni un savu vientuļā vilka statusu.

Filma bija ekrāna zvaigznes Gunāra Cilinska pirmais patstāvīgais darbs režijā (pēc „Ezera sonātes” (1976) kopā ar Vari Braslu). Imanta Kalniņa mūzika. Lomās arī – Akvelīna Līvmane, Kārlis Sebris, Ēvalds Valters.

Visas lekcijas pēc to nolasīšanas teksta formātā būs pieejamas interneta žurnālā Satori. lv. Kinolektorijs norisinās kino "Splendid Palace" no 30. oktobra līdz 11. decembrim.

Vairāk informācijas: www.kinomuzejs.lv

Ieeja – 2.50 Ls, studentiem ar ISIC karti 2.00 Ls, Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedriem - ieeja bez maksas.

Foto: Filma „Nakts bez putniem” (1979), režisors Gunārs Cilinskis. Foto (c) Guntis Grunte, foto no LKA Rīgas Kino muzeja krājuma

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV