Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Dziesmu un deju svētku Noslēguma koncerts skatāms bez maksas

Easyget.lv, 27.12.2013. 12:01

No 2. līdz 6. janvārim Lattelecom Interaktīvās un interneta televīzijas videonomā bez maksas būs skatāms XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku Noslēguma koncerts „Līgo”, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika.

Ceļā uz nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem Latvijas simtgadē vēlreiz aicinām piedzīvot krāšņo 2013. gada svētku Noslēguma koncertu, kurā piedalījās 250 jauktie, 75 sieviešu, 26 vīru, 40 senioru un arī diasporas kori – kopā ap 13 000 dziedātāju, kā arī apmēram 2000 dejotāju un 1000 pūtēju orķestru mūziķu.

„Pēc ilgāka pārtraukuma Dziesmu svētku noslēguma koncertā satiekas nozīmīgākās svētku izpausmes – līdzās jauktajiem koriem ar paprāvu repertuāra daļu eksponējas sievu kori un vīru kori, ir pūtēju koporķestra spēle un dejas. Koncerta mākslinieciskie vadītāji Aira Birziņa un Ivars Cinkuss uzsver, ka vēlas ļaut visam noritēt dabiskā tempā – netiek apspiesta neviena ovācija, neviens suminājums, un, ja koris vēlas kādu dziesmu dziedāt trīs reizes, tam ir dotas visas iespējas to darīt.

Šajā gadā estrādē kopkora priekšā kāpj vairāki svētku debitanti – virsdiriģenta godā pirmoreiz ir Kaspars Ādamsons, Gints Ceplenieks, Roberts Liepiņš, Māra Marnauza, Andrejs Mūrnieks, Mārtiņš Ozoliņš, Ārijs Šķepasts, Jevgeņijs Ustinskovs un Ilze Valce. Savukārt komponists debitants ir Raimonds Tiguls, kura daiļradi pārstāv dziesma “Dod, Dieviņi!”.

Ir liels prieks un saviļņojums sveikt Robertu Zuiku, kurš šā gada 20. janvārī nosvinēja 100. dzimšanas dienu un svētku noslēguma koncertā diriģē mūsu himnu “Dievs, svētī Latviju!”. Pirmoreiz Dziesmu svētku programmā iekļauts Jāzepa Vītola beidzamais opuss – dziesma vīru korim “Kalējs”, kuras rokrakstu meistars dažas stundas pirms aiziešanas mūžībā pasniedza akurāt Robertam Zuikam,” par koncertu stāsta Orests Silabriedis.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV