Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Rēzeknē sākusies Krievu kultūras nedēļa

Easyget.lv, 24.02.2014. 15:45

23. februārī ar literāru tikšanos „Dzejnieks Jevģēnijs Šešolins - Dzīve. Liktenis. Daiļrade” Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā iesākās tradicionālā krievu kultūras nedēļa Rēzeknē.

Kā informē Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centra pārstāve Maija Upeniece, Krievu kultūras nedēļa Rēzeknē ik gadu pirms Lielā gavēņa piedāvā izbaudīt visdažādākās krievu dzīvās tradīcijas - gan literatūras, mūzikas un teātra mākslas, gan krievu nacionālās virtuves bagātības.

26.februārī plkst. 16:00 un 19:00 Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā (Latgales ielā 54) viesosies Rīgas teātris „Brīvo aktieru apvienība” ar izrādi „Pirmais Tamburs” pēc Mihaila Zadornova stāstiem, aicinot sapņot un mīlēt. Nākamajā dienā - 27.februārī - Nacionālo biedrību kultūras nama foajē notiks dažādu pankūku degustācija, pēc tam sekos NBKN radošo kolektīvu koncerts „Pankūku karuselis” un garšīgāko pankūku cepēju apbalvošana

Piektdien - 28.februārī - Rēzeknē viesosies mākslinieki no Rīgas dziesmu teātra „Etjud” un plkst. 18:00 priecēs ar koncertu. Savukārt svētdienā – 2.martā - plkst. 12:30 lieli un mazi aicināti pulcēties Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā (Raiņa ielā 29a) un kopā svinēt „Masļeņicu”, ejot rotaļās, piedaloties konkursos un degustējot dažādus nacionālās virtuves ēdienus. Plkst.13:00 parku pieskandinās gan Rēzeknes Nacionālo biedrību mākslinieciskie kolektīvi, gan jauniešu deju ansamblis „Balaguri” no Daugavpils, gan arī viesi no Baltkrievijas - ansamblis „Na panadvorku” un tautas spēļu teātris „Ļoļi”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV