Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

ES mājā atklās gleznu un stikla mākslas izstādi "Izvēles ābols"

Easyget.lv, 14.03.2014. 11:15

Eiropas Savienības mājā 2. aprīli tiks atklāta Tatjanas Semanes gleznu un Daiņa Gudovska stikla mākslas izstāde "Izvēles ābols".

Izstādes "Izvēles ābols" darbi ir veidoti pārdomās par cilvēka personību un iekšēju brīvību, kas mākslinieku skatījumā it īpaši skaidri izpaužas cilvēku izvēlē rīcībai. Cilvēka izvēle noteic viņa paša, un arī citu cilvēku, dzīves gaitu.

Šajā noskaņā izstādē eksponēto darbu autori radoši interpretē Ievas lēmumu paņemt ābolu no čūskas. Šī izvēle kardināli izmainīja Ievas un arī Ādama dzīvi. Tieši tā sākas cilvēces vēsture. Čūska - kārdināšanas spēks, kas mudina uz izmaiņām, liek Ievai apzināties savas rīcības pārdrošību. Tas ir ārkārtīgi droši doties nezināmajā. Ieva kaislīgi tiecas pēc brīvības, kas viņai nozīmē zināšanas: izzināt lietu būtību un - galvenais - sevi. Viņa ir gatava pārkāpt jebkuru robežu, lai sasniegtu vēlamo. Bez tam Ieva ir droša savā izvēlē, jo citādi tas būtu ļoti bezatbildīgi aicināt arī Ādamu iet šo grūto ceļu.

Mākslinieki cer, ka izstāde iedvesmos kādu no skatītājiem uz izvēli, kuru viņš vai viņa sen vēlas izdarīt, jo līdz šim nevarēja to uzdrīkstēties.

Tatjana Semane un Dainis Gudovskis ir Latvijas Mākslinieku savienības biedri. Regulāri rīko personālizstādes un piedalās izstādes Latvijā un daudzās ārvalstīs. Viņu darbi atrodas publiskās un privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.

Izstāde Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulv.28, skatāma līdz 30. aprīlim darba dienās: 10.00-18.00, sestdienās: 10.00-14.00. Ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV