Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

kim? atklās ekspozīcijas „North by Northeast” „saīsināto” versiju

Easyget.lv, 18.03.2014. 14:30

No 29.marta līdz 25.aprīlim kim? Laikmetīgās mākslas centrā būs skatāma 55. Starptautiskās Venēcijas mākslas biennāles Latvijas paviljona ekspozīcijas Rīgas versija.
kim? atklās ekspozīcijas „North by Northeast” „saīsināto” versiju

Paviljona ievadizstāde Ņujorkā 2013.gada martā bija kā viencēliena operas prelūdija, Venēcijas ekspozīcija no 2013.gada jūnija līdz novembrim - pats uzvedums. Atgriežoties no viesizrādēm, paviljona izstādei Rīgā ir zināms sakars ar dekonstrukciju – dekorācijas no jauna tiek izceltas un jauna versija par nemainīgi mainīgo – režisēta.

Ekspozīcija Rīgā tiek veidota, ņemot vērā telpas specifiku, un tajā būs apskatāmas Kaspara Podnieka fotogrāfijas no sērijas “Rommeļa pienotava” ar tās pavadošo skaņceliņu un Kriša Salmaņa instalācija – Venēcijas biennālē eksponētā “kustīgā koka” motorizēta animācija.

Latvijas paviljonu 55. Starptautiskajā Venēcijas mākslas biennālē organizēja kim? Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Ņujorkas mākslas telpu Art in General. Ekspozīcijā „North by Northeast” („Ziemeļi – Ziemeļaustrumi”) tika izstādīti jauni, īpaši Venēcijas Arsenāla telpai veidoti darbi – Kaspara Podnieka lielformāta fotogrāfijas un video, kurās portretēti Drustu zemnieki uz savu saimniecību fona, un Kriša Salmaņa instalācija – ritmiski svārstīgs koks. Atklājot mākslinieka attiecības ar reālo un vienmēr mainīgo, cilvēku veidoto pasauli, tostarp iztēlotajām Eiropas robežām un centriem, mākslinieki ekspozīcijas ietvaros pievērsās identitātes, nenoteiktības un starpstāvokļu izgaismošanai.

Latvijas nacionālais paviljons 55. Starptautiskajā Venēcijas mākslas biennālē noslēdzās ar rekordlielu – 222 620 – apmeklētāju skaitu biennāles sešu mēnešu norises laikā.

Ar nolūku Latvijas sabiedrību reģionos iepazīstināt ar ekspozīciju, no 11.jūlija līdz 3.augustam Cēsīs sadarbībā ar Cēsu mākslas festivālu norisinās izstāde „North by Northeast / Ziemeļi - Ziemeļaustrumi - 55. Starptautiskās Venēcijas mākslas biennāles Latvijas paviljona izstāde Cēsīs”.

Foto: Krišs Salmanis "Mutoskops", 2014. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV