Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Baleta festivāla programmu papildina juveliermākslas un fotogrāfiju izstāde

Easyget.lv, 18.03.2014. 16:06

No 8. līdz 30. aprīlim 19. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla ietvaros Mākslas telpā “Aspazijas 20” būs skatāma Annas Faniginas un Jurija Molodkoveca juveliermākslas un fotogrāfiju izstāde “L’amour de l’impossible” (“Mīlestība pret neiespējamo”).  
Baleta festivāla programmu papildina juveliermākslas un fotogrāfiju izstāde

Projekts tapis paralēli ar baleta “Romeo un Džuljeta” iestudēšanu maestro Načo Duato vadībā Mihailova teātrī Sanktpēterburgā un pirmo reizi tika atklāts vienlaicīgi ar baleta jauniestudējuma pirmizrādi 2012.gada decembrī.

“Mīlestība pret neiespējamo” - tā ir instalācija ar 38 sudraba brošām, ko radījusi Latvijas rotu dizainere Anna Fanigina. Tajās tiek izmantotas fotogrāfijas, dārgakmeņi, vintāžas stikli un veclaicīgas bižutērijas fragmentu jaunie iemiesojumi - sava veida citāti, kas rada saikni ar pagātnes estētiku. Tās ir arī 5 lielformāta melnbaltas fotogrāfijas, ko jauniestudējuma mēģinājumu procesā fotografējis Krievijas Valsts Ermitāžas fotogrāfs-mākslinieks, Jurijs Molodkovecs. Tās veidotas īpašā tehnikā, kur savienojas impulsīva gaisma, gara kadra ekspozīcija un spēle ar pietuvinājuma maiņu un kameras kustību.

Izstāde ar panākumiem ir notikusi Sanktpēterburgā un Maskavā, 2013. gada novembrī brošu kolekcija tika prezentēta arī starptautiskajā mūsdienu rotu izstādē SIERAAD Amsterdamā.

19. Starptautiskais Baltijas festivāls šogad norisināsies no 7. aprīļa līdz 18. maijam. Papildus informācija - festivāla mājas lapā www.ballet-festival.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV