Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Izrāde ģimenēm “Ziemas māja” būs skatāma Rīgā un citās Eiropas pilsētās

Easyget.lv, 20.03.2014. 09:21

Radošās apvienības Nomadi aizkustinošā izrāde ģimenēm “Ziemas māja” pavasarī būs skatāma Rīgā, bet sezonas noslēgumā - Berlīnē, Briselē un Luksemburgā.
Izrāde ģimenēm “Ziemas māja” būs skatāma Rīgā un citās Eiropas pilsētās

Lieldienu brīvdienās Dirty Deal Teatro tiks svinēta izrādes “Ziemas māja” divdesmit piektā tikšanās ar mazajiem un lielajiem skatītājiem, uzsver izrāde reīzsore Krista Burāne.

Izrāde “Ziemas māja” stāsta par senseniem laikiem pirms gadiem trīsdesmit pieciem, kad tāltālā zemē aiz augstiem kalniem un tumšiem mežiem pilsētā Ogre dzīvoja mazs zēns vārdā Mārtiņš un viņa vecaistēvs Antons – stiprinieku čempions, siržu lauzējs un vīrs, kas pats savām rokām uzcēlis māju, kurā dzīvot viņa smukajai sievai, bērniem un mazbērniem.

Sirsnīgi un mīļi izrāde runā par visiem zināmām, bet vienlaikus noslēpumainām lietām - kopā ar vecotēvu mazais Mārtiņš iepazīst pasauli, mācās darīt darbus un nedarbus, mīlēt un vērot dabu, saprast tās likumus – vasaras un ziemas, dzimšanas un nāves mūžīgo ciklu.
Izrāde veidota objektu teātra estētikā un aizrauj gan mazos, gan lielos skatītājus.

"Mārtiņa un Vectēva būšana kopā ir brīnišķīgs un jūtīgs bērna pasaules atainojums, kas nebaidās skaidri runā par būtiskām tēmām un nemet mānīgus līkločus. Vienlaikus tas ir arī izzūdošās veclaiku dūnu spilvenu vecvecāku pasaules tēlojums, kuri māk sarunāties īsti, vērot un izskaidrot dabu un parādīt, ka mēs esam tās daļa, ka iekšēja jušana un skaistums atklājas un sakārtojas, iekļaujoties dabas būtībā," recenzijā raksta Rūta Briede.

Edīte Tišheizere raksta: “Par šo izrādi varētu runāt kā par paraugstundu: kā atrast īsto intonāciju; kā vienkārši pastāstīt stāstu; kā paturēt acīs skatītājus un viņu līdzdzīvošanu.”

Izrādes radošā komanda – dramaturģija un režija Krista Burāne, izpildījums un režija Mārtiņš Eihe, idejas un izpildījums Ģirts Rāviņš.

Izrāde Rīgā būs skatāma Dirty Deal teatro 30. martā plkst. 12:00, Lieldienu brīvdienās - 21. aprīlī plkst. 12:00.

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

Izrādes tapšanu atbalstīja VKKF, Latvijas Republikas Kultūras ministrija

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV