Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Piketā pie Saeimas aicina balsot pret dzīvnieku nokaušanu atbilstoši reliģiskajām tradīcijām

LETA, 17.09.2009. 10:23

Šorīt pie Saeimas bija pulcējušies apmēram 200 piketētāji, kuri protestēja pret Saeimā apspriežamajiem likuma grozījumiem, kas pieļaus mājdzīvnieku nokaušanu pēc reliģiskajām tradīcijām.

Piketētāji turēja rokās plakātus, kuros prasīja likumprojekta sabiedrisko apspriešanu, sagatavotos likuma grozījumus sauca par ''mežoņu likumu''.

Daži piketētāji plakātos rosināja: ''Sodīsim arī valsts izzadzējus pēc musulmaņu likumiem - nocērtot rokas''. Citi plakātos aicināja: ''Zemniek, netici!'' vai jautāja: ''Saeima, kur Latvijas cukurs?'' Plakātos tika uzrunāts gan katrs Saeimas deputāts personīgi, gan zemkopības ministrs, kuram piketētāji vēstīja: ''Dūklav, dzer alu, nedzer asinis'' un ''Kraukli, neknāb dzīvā miesā''.

Piketētāji arī prognozēja, ka nākamā Saeimas ''steidzamība'' var būt suņu piegādāšana restorāniem, Raiņa priežu sazāģēšana baļķos, kaķu izmantošana kažokiem un izgāztuves ierīkošana Slīterē.

Vairākas jaunietes bija atnesušas līdzi plakātus ar asiņainu nogalināto dzīvnieku attēliem, kuri aicināja ''paskaties man acīs''.

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā izskatīs grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz dzīvnieku kaušanas iespēju atbilstoši reliģiskajām tradīcijām.

Gandrīz visās Saeimas frakcijās par minēto jautājumu būs brīvais balsojums, tomēr vairākums deputātu izmaiņas likumā grasās atbalstīt.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV