Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Krievija oficiāli lūgusi Latvijas palīdzību mežu ugunsgrēku dzēšanā

Gunta Skrebele, 09.08.2010. 14:10

Šodien, 9.jūlijā, tikšanās laikā ar iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieku, ģenerāli Ainaru Penci, Krievijas Ārkārtējais un Pilnvarotais vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs oficiāli lūdza Latvijas palīdzību ārkārtas situācijas Krievijā noregulēšanā, ko izraisījuši plašie mežu ugunsgrēki.

Krievijas vēstnieks iekšlietu ministrei un VUGD priekšniekam iesniedza notu, kurā uzskaitīti dažādi tehniskie līdzekļi, kas ir vitāli nepieciešami, lai normalizētu situāciju Krievijā, un lūdza izskatīt iespēju tos nosūtīt uz Krieviju. Šo tehnisko līdzekļu skaitā ir mežu kultivatori, individuālie aizsargtērpi un elpošanas aparāti, sūkņi, moduļa tipa mobilie dzēšanas sūkņi u.c. tehniskie līdzekļi.

Tikšanās laikā VUGD priekšnieks, ģenerālis A.Pencis informēja Krievijas vēstnieku, ka šobrīd VUGD ir gatavs uz Krieviju nosūtīt 2 pilnībā aprīkotas autocisternas, kurās ir izvietoti gandrīz visi tehniskie līdzekļi, ko Krievijas puse lūdz, kā arī personālu 12 cilvēku sastāvā.

Tikšanās laikā abas puses vienojās, ka VUGD nekavējoties sazināsies ar Krievijas Ārkārtējo situāciju ministriju un saskaņos, kurus tehniskos līdzekļus no Krievijas lūgtā, Latvija var nosūtīt mežu ugunsgrēku dzēšanai. Ja Krievijas Ārkārtējo situāciju ministrija piekritīs, tad nekavējoši tiks uzsākta izbraukšanas dokumentu kārtošana un Latvijas ugunsdzēsēji iespējams jau šodien dosies uz Krieviju piedalīties mežu ugunsgrēku dzēšanā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV