Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Zaķusalas TV tornis 18. novembrī iegūs karoga atveidu, bet pārējās svētku dienās ''zibeņos''

staroriga.lv, 17.11.2010. 13:04

18. novembrī par godu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai Rīgas radio un televīzijas tornis un gaismas festivāla ''Staro Rīga'' visaugstākais izgaismotais objekts iegūs sarkanbaltsarkanā karoga atveidu – torņa kājas ārpusē tiks apspīdētas baltā krāsā, bet kāju iekšpuse – sarkanā krāsā.
Zaķusalas TV tornis 18. novembrī iegūs karoga atveidu, bet pārējās svētku dienās ''zibeņos''

Valsts dzimšanas dienā svētku apgaismojums darbosies no plkst. 17.00 visu nakti līdz pat plkst. 8.00 rītā, kad kļūst gaišs.

Savukārt atlikušajās trīs svētku un festivāla ''Staro Rīga'' dienās Eiropas Savienības augstākais TV tornis tiks gaismots dažādās krāsās. Krāsu programma mainīsies aptuveni ik pēc 4 minūtēm, bet torņa smaile būs baltā krāsā, panākot savdabīgu torņa projekciju mākoņos.

Katrā apaļajā stundā (piemēram, plkst. 18.00, 19.00) tornis vienu minūti ''zibeņos''. Tas tiks panākts, izmantojot tā saukto stroboskopa efektu, kad gaisma raustās.

''Esam izmēģinājuši visdažādākos variantus, kā torņa apgaismojumu labāk pielāgot festivāla šāgada tēmai ''Optiskās ilūzijas''. Ņemot vērā klimatisko apstākļu ietekmi, izvēlējāmies kombinēt dažādas izgaismošanas programmas, lai būtu gan svētku noskaņa, gan pārsteiguma moments,'' atklāj SIA Muzikālā dizaina grupa mākslinieks Rauls Lorencis.

Laikā no 19. līdz 21. novembrim svētku apgaismojums tiks nodrošināts no plkst. 17.00 līdz pusnaktij.
VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs piederošais Rīgas radio un televīzijas tornis festivāla ietvaros ietilpst to 14 pilsētvides pastāvīgo gaismas objektu kategorijā, kuri tiek izgaismoti arī ikdienā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV