Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Atklāta Latvijas veiksmīgāko eksportspējīgo uzņēmumu sasniegumu izstāde „Latvija var!"

Teika Lapsa, 08.12.2010. 11:10

Atskatoties uz aizvadīto projekta „Latvija var!" sezonu, kuras laikā sabiedrībai bija iespēja iepazīt vairāk nekā 40 Latvijas eksportspējīgāko uzņēmumu veiksmes stāstus, 7.decembrī DnB NORD Bankas jaunajā centrālās administrācijas ēkā Rīgā, Skanstes ielā 12 atklāta projekta gaitā iepazīto uzņēmumu sasniegumu izstāde.
Atklāta Latvijas veiksmīgāko eksportspējīgo uzņēmumu sasniegumu izstāde „Latvija var!"

Galerijas:

Izstādes dalībnieki ar mērķtiecīgu darbu un radošu pieeju pierādījuši, ka Latvijas vārds var izskanēt gan mūsu tuvākajās kaimiņzemēs – Baltijā, Skandināvijā, Eiropas Savienības valstīs un Krievijā, gan arī daudz tālāk – Āzijā, Dienvidamerikā, Āfrikā un citur. Tie ir uzņēmumi, kas Latvijai ļauj atstāt krīzi aiz muguras un nevis skaļos vārdos, bet ar praktiskiem darbiem veido mūsu valsts konkurētspēju pasaules tirgū.

DnB NORD Bankas prezidents Andris Ozoliņš saka: „DnB NORD Banka uzsāka projektu „Latvija var!" pirms nepilniem trīs gadiem, un šajā laikā esam iepazinuši daudzus talantīgus speciālistus, menedžerus un uzņēmējus, kas mūsu valsts vārdu pasaulē nes daudz tiešāk un pārliecinošāk nekā jebkura valsts tēla kampaņa, kādu iespējams radīt. Šajā projekta „Latvija var!" sezonā tie ir bijuši uzņēmumi, kas, neraugoties uz ekonomikas nestabilo stāvokli pēdējos gados, spējuši attīstīties, veicinot arī valsts tautsaimniecības atveseļošanos. Tādēļ esmu pārliecināts, ka ir vērts šo uzņēmumu sniegumu vienkopus parādīt plašākai sabiedrībai un ļaut citiem iedvesmoties no šiem veiksmes stāstiem!"

„Latvija var!" izstādē piedalās farmācijas uzņēmums „Silvanols", vannu ražotāji „PAA", dizaina trauku ražotāji „Angel Glass Design", tulkošanas uzņēmums „Nordtext", vēja tuneļu uzņēmums „Aerodium", digitālās mikroviļņu datu pārraides aparatūras ražotājs „SAF Tehnika", guļbūvju ražotājs „Dores fabrika", karšu izdevējs „Jāņa sēta", granulu apkures katlu ražotājs „Grandeg", nanotehnoloģiju jomas uzņēmums „Plazma. Keramika. Tehnoloģija" un citi.

Izstāde DnB NORD Bankas telpās norisināsies līdz 2011. gada 14. janvārim un būs apskatāma ik dienu no plkst. 9.00 līdz 17.00. Īpašas ekskursijas tiek organizētas vidusskolu audzēkņiem un augstskolu studentiem, kas apgūst zināšanas ekonomikā un vadības zinībās. Arī citi interesenti var pieteikties grupu ekskursijām pa tālruni 26006017.

DnB NORD Bankas iedvesmotais projekts „Latvija var!" aizsākās 2008.gada pirmajā pusē, kad ekonomiskā situācija Latvijā pamazām pasliktinājās. Laikrakstā „Dienas Bizness" tika uzsākta publikāciju sērija par mūsu valsts pārstāvjiem Latvijā un ārzemēs, kuri spējuši gūt atzinību savā nozarē un nest valsts vārdu pasaulē. Lasītāju atsaucība pamudināja pievienoties projektam arī Latvijas Televīziju, - tās 1. kanālā ik pirmdienu tiek rādīts raidījums „Latvija var!", ko veido neatkarīgo producentu grupa „Labvakar". Patlaban intervijas ar „Latvija var!" varoņiem var lasīt iknedēļas biznesa izdevumā „Lietišķā Diena".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV